Αποκαλύπτουμε την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για την εκκλησιαστική περιουσία

Share:

Αι αυταπάται δια το όψιμον ενδιαφέρον της Κυβερνήσεως δια την περιουσίαν της Εκκλησίας καταρρέουν ως χάρτινος πύργος. Η περίπτωσις της Ι. Μ. Θεσσαλονίκης καταδεικνύει ότι αν ηδύναντο να την δημεύσουν, θα το έπραττον εις το «όνομα του λαού». Πολλά δύναται να συμπεράνη κανείς από το άρθρον με τίτλον «Διπλή ντροπή για την Εκκλησία», που εδημοσιεύθη εις το όργανον του ΣΥΡΙΖΑ την εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» της 14ης Μαρτίου 2019:

«Παρότι έχει θεσπιστεί η δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Εκπαίδευση, ώστε τα παιδιά από 4 ετών να μπορούν να φοιτούν στα νηπιαγωγεία της χώρας, μία από τις περιπτώσεις που το πρόγραμμα δεν εφαρμόζεται αφορά στον Δήμο Θεσσαλονίκης, που όχι μόνο δεν διαθέτει τον απαραίτητο αριθμό νηπιαγωγείων, αλλά επιπλέον στερείται και χώρων όπου θα μπορούσαν να χτιστούν οι συγκεκριμένες σχολικές μονάδες.

Και όλα αυτά σε ένα δήμο με πραγματικό πληθυσμό πάνω από 365.000 κατοίκους. Και όλα αυτά σε μία πόλη όπου η Μητρόπολη και ο Μητροπολίτης της κάνουν ο,τι μπορούν, ώστε να μπλοκάρουν τον αποχαρακτηρισμό κάποιων οικοπέδων που είχαν κριθεί κατάλληλα για σχολική στέγη, με αποτέλεσμα πολλά προνήπια στον Δήμο Θεσσαλονίκης να μένουν έξω από την υποχρεωτική φοίτηση και οι γονείς τους να αναγκάζονται να στραφούν στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία η να τα κρατήσουν στο σπίτι τους…

Και όλα αυτά επειδή η Εκκλησία, παρά την κοινωνική ανάγκη, επιμένει να εκμεταλλευθεί οικονομικά, με την ανέγερση πολυκατοικίας, το επίμαχο οικόπεδο που κάποτε περιήλθε στην κατοχή της με ανταλλαγή άγονων αγροτικών εκτάσεων και σήμερα κάνει ο,τι περνά από το χέρι της, ώστε να μη προχωρήσει η απαλλοτρίωση του χώρου. Γι’ αυτό, πολίτες της περιοχής, σε μία ύστατη προσπάθεια να αποτρέψουν την οικοδόμηση του οικοπέδου, έχουν προσφύγει στο ΣτΕ και αναμένουν την έκδοση μιας θετικής απόφασης που θα δώσει λύση σε ένα μείζον πρόβλημα, αλλά και στην αδιαλλαξία της Εκκλησίας, που βάζει τα κέρδη της πάνω από το κοινωνικό συμφέρον.

Είναι ντροπή να φτάνουν τέτοιες υποθέσεις είτε στη Βουλή είτε στα δικαστήρια μήπως και βρεθούν μερικά τετραγωνικά μέτρα γης, για να χτιστεί ένα σχολείο. Και είναι διπλή η ντροπή, όταν αντίδικος της κοινωνίας είναι η Εκκλησία».

Previous Article

Μητροπολίτης Ονούφριος: «Στο μέλλον θα γίνει ένωση με τους Ουνίτες»

Next Article

Ο ατρόμητος Ιεράρχης

Διαβάστε ακόμα