Αποκαταστάθηκαν οι πινακίδες στη Βόρεοι Ηπειρο

Share:

Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να επαγρυπνά συνεχώς απέναντι στην αλβανική πολιτική που θέλει με κάθε ευκαιρία να πλήξει τους Βορειοηπειρώτες. Όταν υπάρχει άμεση αντίδραση η Αλβανική κυβέρνηση θα σταματά να παρανομεί έναντι του Διεθνούς δικαίου.

Μετά από το σάλο που δημιουργήθηκε με τις ακίνητες περιουσίες της ελληνικής μειονότητας και την αντίδραση της Ελλάδας, άλλη μια σύγκρουση ήρθε.

Τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αφιέρωσαν σημαντικό χώρο στην αφαίρεση των οδικών πινακίδων στο νότο της χώρας.

Το ‘ProNews’ γράφει ότι ο Ράμα «υποκλίθηκε», δηλώνοντας ότι οι πινακίδες θα αποκατασταθούν αφού η αφαίρεσή τους ήταν ένα γραφειοκρατικό πρόβλημα.

Στην πραγματικότητα, οι πινακίδες αποκαταστάθηκαν την Τρίτη.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε ότι θα ληφθούν νομικά μέσα για την προστασία της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Μάλιστα προειδοποίησε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να μπλοκάρει την ενσωμάτωση της Αλβανίας τον Ιούνιο εάν δεν υποχωρήσει.

Αν και οι αξιωματούχοι του κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν «μύες» στην Αλβανία, δεν αναμένεται ότι η κατάσταση θα είναι καλύτερη μετά τις εκλογές στην Ελλάδα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας, ήταν ένας από τους πιο σκληρούς με την Αλβανία τον Μάρτιο ( με το πρόβλημα των περιουσιών της ελληνικής μειονότητας).

Δήλωσε ότι το ελληνικό βέτο θα πρέπει να τεθεί εάν υπάρξει οποιαδήποτε κίνηση εναντίον της ελληνικής μειονότητας ως ένα σαφές μήνυμα προς την Αλβανία, όπως σημειώνει η Gazeta Mapo.

echedoros-a.gr

Previous Article

Στα ύψη το θερμόμετρο στην Αν. Μεσόγειο: Κυρώσεις στην Τουρκία επιθυμεί η Κύπρος

Next Article

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του κ. Γαβρόγλου φαίνεται να μην έχει τέλος!

Διαβάστε ακόμα