Αρκεί να εστιάσει κάποιος στις λέξεις και τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για να καταλάβει

Share:
Αρκεί να εστιάσει κάποιος στις λέξεις και τις εκφράσεις που χρησιμοποιεί για να κατανοήσει ποια είναι η αντίληψη αυτού του ανθρώπου για την ελληνική κοινωνία και να εμπεδώσει ότι δεν αγαπά καθόλου μα καθόλου αυτόν τον λαό.

Ελένη Παπαδοπούλου

Ας θυμηθούμε με πόση ευκολία και απαξίωση αποκάλεσε ψεκασμένους και τζαμπατζήδες τους ανθρωπους που ήταν επιφυλακτικοί στο εμβόλιο υιοθετώντας την άθλια φρασεολογία χαμερπών ανθρωποειδών. Ένας ηγέτης που χρησιμοποίησε εκφράσεις κατωτάτου επιπέδου για να εξυβρίσει μέρος της ελληνικής κοινωνίας και να διχάσει. Απίστευτο.

Πριν λίγες ημέρες σε μία συνέντευξή του είπε: “οι πολίτες ΜΟΥ”. Πώς λέμε “οι υπήκοοί μου, οι υπάλληλοι μου”. Αυτό το MOY σημαίνει ότι έχει την αίσθηση ότι του ανήκουμε. Είμαστε δικοί του και μπορεί να μας κάνει ό,τι θέλει. Δεύτερο καμπανάκι για τον ψυχισμό του ανθρώπου αυτού.

Σήμερα είπε δε το απίστευτο: “Δε γίνεται σήμερα κάποιοι να στερούνται τις υπηρεσίες του συστήματος υγείας που τις έχουν ανάγκη, επειδή κάποιοι άλλοι αρνούνται πεισματικά να πράξουν το αυτονόητο”.

Δηλαδή άνθρωποι που αρρωσταίνουν στερούν την νοσηλεία από άλλους αρρώστους. Και αυτοί οι άλλοι άρρωστοι έχουν περισσότερη ανάγκη την νοσηλεία από τους άλλους άρρωστους, γιατί υποτίθεται ότι τους την στέρησαν.

Συγγνώμη, αλλά οι…ειδικοί τι λένε εν προκειμένω πραγματικά; Ποιος άρρωστος εγκέφαλος μπορεί να κάνει τέτοιο διαχωρισμό ανάμεσα σε ασθενείς ανθρώπους σε νοσοκομεία;

Αν εγώ πάω αύριο στο νοσοκομείο και το κρεβάτι το έχει πιάσει ένας καπνιστής που κάπνιζε πακέτα κάθε μέρα, ένας παχύσαρκος που έτρωγε τον αγλέορα, ένας αλκοολικός που έπινε τον άμπακο, ένας που έτρεχε με το αυτοκίνητο του, πρέπει μήπως να τον πετάξω κάτω από το κρεβάτι γιατί δεν έπραξε το αυτονόητο;

Και εν προκειμένω υπάρχει ένα αυτονόητο. Για έναν ιό που κάνει τον κύκλο του και τον οποίο κολλάνε και οι εμβολιασμένοι ποιο είναι το αυτονόητο, δε μας λέει και εμάς; Τι αυτονόητο δεν έκανε ο εμβολιασμένος και πέθανε σε ΜΕΘ; Μήπως μπορούμε να γνωρίζουμε;

Η γλώσσα λέει πολλά. Εν προκειμένω έχει δείξει πολλά. Δεν είναι μία απλή περίπτωση. Δε θα αλλάξει, δε θα σκεφτεί λογικά, δε θα αγαπήσει τον κόσμο, δεν αγαπά την Ελλάδα, δεν ξέρει τι είναι Ελλάδα.

Υπάρχει κρίση μεγαλείου, σύμπλεγμα ανωτερότητας, εξουσιομανία και όλα αυτά εδράζονται πάνω σε μία σαθρή παιδεία. Ο συνδυασμός είναι εκρηκτικός. Το περιβάλλον δε βοηθά καθόλου. Αντιθέτως ενισχύει τα μειονεκτήματα. Πού θα βγάλει όλο αυτό δεν ξέρω. Σίγουρα πάντως δεν θα είναι για καλό.

Freepen.gr

Previous Article

Ἡ Πατερική Στάση γιά τά Ἐμβόλια (3/3)

Next Article

Ἡ Ἑστία Πατερικῶν γιά τήν ἐπίσκεψη τοῦ Πάπα Φραγκίσκου στήν Ἑλλάδα