Αρπαγές Ναών στην περιφέρεια του Κιέβου και ξυλοδαρμός Ιερέως

Share:

«Ιερέας» της σχισματικής Ουκρανικής Εκκλησίας (ΟCU) κλώτσησε στο στήθος τον προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίας Σκέπης στο Φάστοφ.

Στις 2 Ιουνίου 2022, στο Φάστοφ, η ενορία του Ι.Ν. Αγίας Σκέπης κατάφερε να υπερασπιστεί το ιερό της από τους επιδρομείς της OCU, αναφέρει το Ενημερωτικό Κέντρο της UOC.

Όπως είπε ο αρχιμανδρίτης Φιλάρετος, γραμματέας του βικαριάτου Μακάροφσκι της Μητρόπολης Κιέβου, «στις 8 περίπου το πρωί, οι κληρικοί του βικαριάτου Μακάροφσκι της Μητροπόλεως Κιέβου της UOC άρχισαν να τελούν δέηση όχι μακριά από το ναό. Την ίδια ώρα εκπρόσωποι της OCU απέκλεισαν την είσοδο της εκκλησίας, φωνάζοντας ύβρεις στους πιστούς. Μαζεύτηκε πολύς κόσμος. Παρά το γεγονός ότι η αστυνομία προσπάθησε να μειώσει τον βαθμό της αντιπαράθεσης, ο προϊστάμενος, πατέρας Ανατόλι, δέχτηκε κλωτσιά στο στήθος, από την οποία έπεσε στο έδαφος.

Το βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε από την UOC, δείχνει ότι ένας από τους «ιερείς» της OCU κλώτσησε τον προϊστάμενο. Ο πατέρας Ανατόλι έπεσε, κάλεσαν ασθενοφόρο για αυτόν.

Ενώ ο ιερέας βοηθιόνταν, οι υποστηρικτές της OCU έκοψαν την κλειδαριά από την πόρτα στον προαύλιο χώρο με αλυσοπρίονο. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να σπάσουν τις εσωτερικές, σχεδόν 300 ετών, πόρτες με παλιά κλειδαριά.

Οι κληρικοί της UOC κάλεσαν την Εθνική Αστυνομία. Αν στην αρχή οι αστυνομικοί προτίμησαν να μην επέμβουν στην κατάληψη του ναού, μετά όταν μια επιπλέον αστυνομική ομάδα έφτασε στον χώρο του ναού, η κατάσταση άλλαξε.

«Οι αστυνομικοί, αφού μίλησαν με τον κλήρο της UOC, ανακάλυψαν ότι η ενορία έχει όλα τα νομικά ερείσματα να προσεύχεται στο ναό Αγίας Σκέπης, ότι ουσιαστικά εμποδίζεται η τέλεση της λατρείας, ενώ η συνέλευση που έγινε εδώ δεν είναι συνέλευση θρησκευτικής κοινότητας. Επέτρεψαν στους ενορίτες της UOC να μπουν μέσα στο ναό και να λειτουργήσουν εκεί. Ο κλήρος τέλεσε την ευχαριστήρια δέηση στον Κύριο Θεό που έχουν την δυνατότητα να προσευχηθεί στο ναό σε μια τόσο μεγάλη γιορτή, όταν σημειώθηκε καταπάτηση του ναού τους, και εξέφρασε επίσης ευγνωμοσύνη σε εκείνους τους υπαλλήλους της Εθνικής Αστυνομίας που, έχοντας καταλάβει την κατάσταση, επιβεβαίωσαν το νόμιμο συνταγματικό δικαίωμα της θρησκευτικής κοινότητας να προσεύχεται στο ναό, του οποίου είναι ενορίτες», είπε ο πατέρας Φιλάρετος.

spzh.news

Previous Article

Μητρ. Κύκκου: Ο Μακαριώτατος σπιλώνει πρόσωπα και παραποιεί γεγονότα

Next Article

Ὁ Ψευδοκιέβου Ἐπιφάνιος ἀπαιτεῖ ἐκθρόνισιν τοῦ Μόσχας καὶ ἕνωσιν μὲ τοὺς Οὐνίτας!