Αρχιεπίσκοπος Σιλβέστρος: Η UOC τελεί υπό ενημερωτικό αποκλεισμό

Share:

Ο πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας και Σχολής του Κιέβου σημείωσε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι που παρακολουθούν ειδήσεις στην τηλεόραση επηρεάζονται και αντιλαμβάνονται την UOC μέσα από το πρίσμα των μύθων.

Τα κορυφαία μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας έκαναν ενημερωτικό αποκλεισμό της UOC, δήλωσε σε συνέντευξή του σε Έλληνες δημοσιογράφους ο πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας και Σχολής του Κιέβου, Αρχιεπίσκοπος του Μπιλογορόντκα Σιλβέστρος.

«Κατά κανόνα, μας προσεγγίζουν δημοσιογράφοι εκτός Ουκρανίας, – είπε ο επίσκοπος. – Οι δημοσιογράφοι σχεδόν από όλα τα κορυφαία κανάλια της Ουκρανίας αρνούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας».

Σύμφωνα με τον επίσκοπο, τις πρώτες ημέρες της αντιπαράθεσης στη Λαύρα Σπηλαίων του Κιέβου, εκπρόσωποι της UOC απευθύνθηκαν προσωπικά στους δημοσιογράφους των τηλεοπτικών σταθμών και πρότειναν: «Ας μιλήσουμε, θα σας εξηγήσουμε τη θέση μας».

«Αλλά ακόμα κι αν γυρίστηκαν βίντεο στην κάμερα, κατά κανόνα, δεν υπήρχαν στο ρεπορτάζ», είπε ο αρχιεπίσκοπος.

Σημείωσε ότι αντί να παρέχουν αντικειμενικές πληροφορίες, τα ουκρανικά ΜΜΕ συχνά μεταδίδουν μύθους για την Εκκλησία.

«Κάθε μέρα υπάρχουν νέα για το πόσο κακοί είναι οι εκπρόσωποι της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Τα μέσα ενημέρωσης δημιουργούν μια εικόνα ότι είμαστε αρνητικοί από κάθε άποψη. Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που παρακολουθούν τις ειδήσεις επηρεάζονται, πιστεύουν στα κανάλια ειδήσεων και, φυσικά, μας αντιλαμβάνονται μέσα από το πρίσμα αυτών των δημιουργημένων μύθων», είπε ο Σεβασμιότατος.

«Υπάρχει ενημερωτικός αποκλεισμός θεμάτων της Ουκρανικής Ορθοδοξίας και κάλυψης αυτών των θεμάτων από εκπροσώπους της UOC. Βλέπουμε έναν τρόπο να σπάσει αυτός ο αποκλεισμός μόνο μέσω της επικοινωνίας με δημοσιογράφους που βρίσκονται εκτός Ουκρανίας. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνήσετε μαζί μας, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να ακουστεί κάθε φωνή», τόνισε ο πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας και Σχολής του Κιέβου.

Όπως αναφέρει η ΕΟΔ, σύμφωνα με τα ευρήματα του Ινστιτούτου Μαζικής Πληροφόρησης, σε περισσότερο από το 82% των δημοσιεύσεων σχετικά με την UOC, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιούν ρητορική μίσους και παραβιάζουν τα δημοσιογραφικά πρότυπα.

spzh.news

Previous Article

Μάθημα Πίστης: Ο επίσκοπος στο Ντόνετσκ μένει όρθιος εν μέσω βομβαρδισμών

Next Article

Γιελένσκι: Οι τοπικές αρχές δεν δικαιούνται να απαγορεύσουν την UOC