«Ασεβή τροπάρια με… κάνναβη»

Share:

Εις το κλειστόν γήπεδον του Tae Kwon Do του Π. Φαλήρου διοργανώνεται μουσική εκδήλωσις με τίτλον «Ασεβή τροπάρια με τους ήχους της κάνναβης», η οποία διαφημίζεται με το εξής κείμενον:

«Η Ελλάδα έχει μία παγκόσμια ιδιαιτερότητα. Διαθέτει την μακροβιότερη σύνδεση της μουσικής με την κάνναβη όσο καμία άλλη χώρα στον κόσμο. Το ρεμπέτικο!… Ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινάει από τα τέλη του 19ου αιώνα, κάνει ένα πέρασμα από την Σμύρνη και τον Πειραιά, οδεύει με τα πρώτα ρεμπέτικα της εποχής της απαγόρευσης και συνεχίζει στην μεταπολεμική περίοδο με τραγούδια που κράτησαν ζωντανή αυτή την, μοναδική διεθνώς, μουσική! Τα τραγούδια σε αυτή την τρίωρη συναρπαστική τσάρκα, παίζονται από εξαμελή ρεμπέτικη ορχήστρα μπουζουκομπαγλαμάδων και τετραμελή κομπανία Σμυρνέικων οργάνων και πλαισιώνονται από ερμηνευτές που τις αγαπούν σαν κάτι ξεχωριστό και ιερό. Ετοιμαστείτε για πολλές εκπλήξεις με άσματα όπως ήταν πριν λογοκριθούν…»

Η εκδήλωσις προπαγανδίζεται με τρόπον που να προκαλέση τα φώτα της δημοσιότητος. Προκαλεί όμως και το εκκλησιαστικόν αίσθημα. Οι Μητροπολίται Νέας Σμύρνης και Πειραιώς δεν θα πρέπη να αφήσουν την νεολαίαν να παρασυρθή από την μόδαν ότι το ναρκωτικόν της καννάβεως είναι κάτι ωφέλιμον και δημιουργικόν, αλλά να προειδοποιήσουν δια την δεινήν πορείαν που έχει λάβει η πατρίς μας μετά και την νομιμοποίησιν της καννάβεως, αλλά και τας εξαγγελίας ότι θα ακολουθήση και η ελευθέρα χρήσις αυτής.

Previous Article

«ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΣ ΜΑΡΚΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΑΞΙΟΣ… ΑΞΙΟΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΣ… ΑΓΙΟΣ»: κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Next Article

Εκκλησία του Χριστού δέχεται επιθέσεις από τις αντίθεες και αθεϊστικές δυνάμεις στην χώρα μας

Διαβάστε ακόμα