Ατρόμητος ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Share:

Ως πατέρας πλησίασε τα απομακρυσμένα από την Εκκλησία άτομα και παρά το γεγονός ότι τον αποδοκίμασαν εκείνος προέβη σε κάθε δυνατή προσπάθεια, για να τους καταστήσει σαφή την αλήθεια. Όπως πληροφορηήκαμε από την ιστοσελίδα neakriti.gr της 8ης Δεκεμβρίου 2018:

«Ένταση και συμπλοκές έξω από τον Ι. Μ Ναό του Αγίου Μηνά μετά το τέλος του μνημοσύνου του Κατσίφα με τουλάχιστον μία προσαγωγή ατόμου κάτω από άγνωστες συνθήκες και ενώ αστυνομικές δυνάμεις συνόδευαν ομάδα ατόμων που βγήκε από την εκκλησία, για να αποφευχθεί θερμό τετ α τετ ανάμεσα στις δύο αντίπαλες πλευρές με ομάδα των ματ που ήταν παρατεταγμένη μπροστά από τους αντιεξουσιαστές.

Υπήρξε μικροσυμπλοκή και το κλίμα φορτίστηκε, όταν μία γυναίκα χτύπησε ένα από τους επικεφαλής αστυνομικούς που ήταν ντυμένος με πολιτικά ρου­­χα.

Κατά την καταδίωξη των δραστών σημειώθηκε τουλάχιστον μία προσαγωγή ενός νεαρού, που αποχώρησε τελικά σιδηροδέσμιος από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ.

Λίγα λεπτά αργότερα από τον χώρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού βγήκε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης που κατευθύνθηκε προς τους συγκεντρωμένους αντιεξουσιαστές προκειμένου να τους εξηγήσει ότι η Εκκλησία δεν έχει θέση σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις.

Ωστόσο ακολούθησε ένταση και υπήρξε προπηλακισμός ακόμη και στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, όπου αποχώρησε πεζός εισπράττοντας όμως ύβρεις από τους συγκεντρωμένους.

Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ στο σημείο ήταν και δύναμη της αστυνομίας.

Ωστόσο τα επεισόδια δεν αποφεύχθηκαν».

Previous Article

Ο ΙΣΚΕ διεκδικεί αναδρομικά, δώρα και επίδομα αδείας

Next Article

Εγώ έκανα το καθήκον μου

Διαβάστε ακόμα