Αυτοκεφαλία στην Εκκλησία των Σκοπίων ανακοίνωσε ο Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος

Share:

Παρουσία πλήθους πιστών τελείται αυτή την ώρα λαμπρό συλλείτουργο για την εορτή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Κλήμεντος Επισκόπου Αχρίδος, στα Σκόπια.

Στην Θεία Λειτουργία συλλειτουργούν ο Πατριάρχης Σερβίας κ. Πορφύριος και ο Αρχιεπίσκοπος Στέφανος.

Τους Αρχιερείς πλαισιώνουν Ιεράρχες του Πατριαρχείου Σερβίας και της λεγόμενης “Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Αρχιεπισκοπή Αχρίδος”.

Να αναφερθεί ότι είναι αυτή είναι η δεύτερη Θεία Λειτουργία που ο Πατριάρχης Πορφύριος και ο Αρχιεπίσκοπος Στέφανος συλλειτουργούν μετά την αποκατάσταση της ευχαριστιακής και κανονικής κοινωνίας, η οποία είχε διακοπεί το 1967.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Σερβίας στην ομιλία του ανακοίνωσε ότι η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων ανταποκρίθηκε ομόφωνα στο αίτημα της λεγόμενης “Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – Αρχιεπισκοπή Αχρίδος” και αναγνώρισε το καθεστώς Αυτοκεφαλίας.

“Πριν από λίγο είδα την χαρά και την αγάπη στα μάτια όλων σας! Νιώθω μια υποχρέωση και ένα καθήκον τόσο για εμένα όσο για τους Ιεράρχες της Εκλησίας της Σερβίας, και αυτό σημαίνει ότι ξεπεράσαμε τον πειρασμό και είμαστε πλέον ένα. Τώρα θα ήθελα να σας μεταφέρω μια χαρμόσυνη είδηση! Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Σερβίας ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΜΟΕ-ΑΑ και αποφάσισε ομόφωνα να αναγνωρίσει το καθεστώς της Αυτοκεφαλίας” – τόνισε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Πορφύριος.

Μετά την ανακοίνωση του Πατριάρχη Πορφυρίου οι καμπάνες του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου ήχησαν χαρμόσυνα και το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.

romfea,gr

Previous Article

Στο Σουλίμοφ της περιφέρειας Λεωπόλεως εξτρεμιστές άρπαξαν ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Next Article

Εθνικιστές έριξαν πράσινο αντισηπτικό διάλυμα πάνω σε ιερέα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας