Βατικανό: Εκρίθηκε “η Συνθήκη της Μακεδονίας”!

Share:

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Βατικανού ήδη αναρτήθηκε άρθρο με τίτλο : “Το ελληνικό κοινοβούλιο εγκρίνει τη συνθήκη της Μακεδονίας”! Πως άραγε να το εκλάβει κανείς παρά ότι η συμφωνία θα ενισχύσει τα συμφέροντα των Σκοπίων; Το άρθρο κάνει αναφορά και και στη διαφωνία της πλειονότητας των Ελλήνων:

“Το Κοινοβούλιο της Παρασκευής επικυρώνει μια αμφιλεγόμενη συμφωνία με τη γειτονική Μακεδονία.

Η συμφωνία, γνωστή ως συμφωνία των Πρεσπών λόγω της βόρειας ελληνικής λίμνης όπου υπογράφηκε το περασμένο καλοκαίρι, πέρασε με ένα μικρό περιθώριο τριών ψήφων στην αίθουσα των 300. Χρειάστηκαν δυο και μισή ημέρες πικρής συζήτησης, κατά την οποία οι αντίπαλοι της συνθήκης διαμαρτυρήθηκαν έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου και συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Η επικύρωση επιτρέπει στην Μακεδονία, που το όνομά της τώρα αλλάζει σε Βόρεια Μακεδονία, να χτυπήσει στην πόρτα της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Όμως τουλάχιστον έξι στους δέκα Έλληνες είναι ενάντια στη συμφωνία. Κάποιοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος του Σύριζα έλαβαν απειλές και τα σπίτια τουλάχιστον τριών έχουν πυρποληθεί. Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αντιμετωπίζει μια ανησυχητική μάχη για να γίνει αποδεκτή η Συμφωνία των Πρεσπών από πατριώτες Έλληνες που επιμένουν κατηγορηματικά ότι η Μακεδονία δεν είναι ένα όνομα που μπορεί να εκχωρείται σε οποιαδήποτε σλαβική χώρα, καθώς φοβούνται πιθανή μελλοντική επιθετικότητα”.

Μετάφραση: “Ορθόδοξος Τύπος”

Previous Article

Ιδού πως ο Τ.Σόρος αγόρασε τη Μακεδονία από τον ΣΥΡΙΖΑ

Next Article

Ἡ νεοταξική δολοφονική μανία τῆς κυβέρνησης κορυφώνεται

Διαβάστε ακόμα