Βατικανό: Ετοιμάζεται να κάνει “άγιο” τον “αρχιτέκτονα” της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ρόμπερτ Σούμαν

Share:

Άλλο ένα δείγμα που μας δείχνει ότι η Παπική Εκκλησία έχει χάσει τον δρόμο και τον προσανατολισμό της. Με πολιτικά και κοσμικά κριτήρια αγιοποιεί ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή ¨πρόσφεραν¨ στη κοινωνία.

Μέχρι την αγιοποίηση του Γάλλου πολιτικού, χρειάζεται να του αποδοθούν “θαύματα” και να επικυρωθούν από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.
Ο Πάπας Φραγκίσκος, έδωσε την έγκρισή του για ένα διάταγμα που αναγνωρίζει τις «ηρωικές αρετές» του Γάλλου πολιτικού Ρόμπερτ Σούμαν, γνωστού ως έναν «αρχιτέκτονα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η επίσημη απόφαση είναι το πρώτο από τα βήματα που χρειάζονται για να γίνει -δυνητικά- ο Σούμαν, «άγιος», όπως αναφέρει το RT.
Έχει διατελέσει ως υπουργός Οικονομικών, Εξωτερικών αλλά και πρωθυπουργός της Γαλλίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Γάλλος πολιτικός έγινε γνωστός για την πρότασή του για οικονομική ενοποίηση των Ευρωπαϊκών εθνών, στο αποκαλούμενο «Σχέδιο Σούμαν» του 1950, ενώ διετέλεσε ως ο πρώτος πρόεδρος αυτού που τώρα είναι γνωστό ως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το διάταγμα του Πάπα το Σάββατο (19/06), διακηρύσσει τις «ηρωικές αρετές» του πολιτικού, ο οποίος μπορεί πλέον να θεωρείται και να αποκαλείται «σεβάσμιος» από τους πιστούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

«Πίσω από τις πράξεις ενός δημόσιου προσώπου, ήταν ο εσωτερικός κόσμος ενός ανθρώπου που έζησε τα μυστήρια, που – όποτε μπορούσε- θα πήγαινε σε ένα αββαείο, που θα συμβουλευόταν την ιεροσύνη, προτού να σχηματοποιήσει τις πολιτικές του λέξεις», ανέφερε το Βατικανό, σύμφωνα με το AP.
Το διάταγμα «προωθεί τα αίτια της κανονικοποίησης», ανέφερε το Βατικανό.
Για την «αγιοποίηση» του Σούμαν, απαιτούνται περισσότερα βήματα, όπως του να του αποδοθούν θαύματα και να επικυρωθούν από το Βατικανό. Πριν από το τελευταίο διάταγμα του Πάπα, οι ακόλουθοι του Σούμαν είχαν εξετάσει τα γραπτά του και είχαν ακούσει μάρτυρες προτού να στείλουν τα σχετικά έγγραφα στα κεντρικά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.
Πέρυσι, ο Πάπας Φραγκίσκος επαίνεσε δημόσια τον Σούμαν, έχοντας πει ότι «μία μακρά περίοδος σταθερότητας και ειρήνης» ήταν το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του.

sputniknews.gr

Previous Article

Να μη ξεχνάμε το ρόλο της Βρετανίας στο Κυπριακό κ. Πρόεδρε

Next Article

Ορθοπολίτικη λαίλαπα

Διαβάστε ακόμα