Βενιζέλος: Πολιτική συναλλαγή η συμφωνία Τσίπρα – Ιερωνύμου

Share:

Ο πολύπειρος περί τα πολιτικά παιχνίδια κ.Βενιζέλος κάνει την σημαντική επισήμανση ότι έχει γίνει πολιτική συναλλαγή. Γνωρίζει κάτι άραγε, που οι πολίτες δεν γνωρίζουν;

Όπως αναφέρει η realnews : “Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς εναντίον της συμφωνίας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας καταφέρθηκε ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας για πολιτική συναλλαγή: “Πρόκειται για αντάλλαγμα προκειμένου να μην υπάρξουν αντιρρήσεις της Εκκλησίας για τη συζητούμενη πιθανή τροποποίηση του άρθρου 3” είπε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας σήμερα το πρωί στη συνεδρίαση της Επιτροπής Συνταγματικής Αναθεώρησης στη Βουλή.

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε ως απόπειρα εξαπάτησης της κοινής γνώμης το ότι με τη συμφωνία θα αδειάζουν 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων. “Έχω ακούσει τις θεωρίες, περί διοικητικών δημοσίων υπαλλήλων. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν συνδέονται με όρους δημοσίου δικαίου με τον φορέα τους. Αλλιώς γιατί οι ιερείς συνταξιοδοτούνται με πολιτική σύνταξη; Άνθρακες ο θησαυρός. Κολοσσιαία φούσκα η οποία διετάραξε την κατάσταση στις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας αλλά και στην κοινωνία. Τώρα που έσκασε η φούσκα και πήγαν όλοι στα μεγέθη τους και αποκαλύφθηκαν οι σκοποί τους μπορούμε να συζητήσουμε πιο ήρεμα για το άρθρο 3” είπε.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα επί του άρθρου 3 ο κ. Βενιζέλος μίλησε για παρερμηνεία του όρου “επικρατούσα” θρησκεία ακόμα και από το Συμβούλιο της Επικρατείας υποστηρίζοντας ότι ο όρος επικρατούσα θρησκεία δεν νοείται να περιορίζει τις διατάξεις του άρθρου 13 του Συντάγματος περί θρησκευτικής ελευθερίας. “Η έννοια της επικρατούσας θρησκείας όπως τονίζει η απολύτως επικρατούσα γνώμη στην επιστήμη είναι περιγραφική. Είναι η διαπίστωση ότι η μεγάλη πλειοψηφία του λαού ανήκει στην ανατολική ορθόδοξη εκκλησία. Ο όρος “ επικρατούσα” δεν μπορεί να θεμελιώσει περιορισμούς της θρησκευτικής ελευθερίας ή αποκλίσεις από το άρθρο 13. Η τελευταία απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ για το πρόγραμμα των θρησκευτικών στα σχολεία αποκλίνει από τις θέσεις της νομολογίας και δεν συνομιλεί με την επιστήμη. Παρερμηνεύει το περιεχόμενο του όρου. Δεν είμαι ικανοποιημένος επιστημονικά ούτε από τις επιφυλάξεις της μειοψηφίας” είπε.”

Previous Article

Ειδική Επιτροπή της Βουλής για σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας ζητά η κ. Γεννηματά

Next Article

Η ακίνητη περιουσία του Αγίου Ανδρέα Κιέβου στο Φανάρι

Διαβάστε ακόμα