Βοήθεια από το Πατριαρχείο Σερβίας για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Share:

Την πάσχουσα αγάπη του και την υποστήριξή του στην ελληνική ορθόδοξη εκκλησία και τον ελληνικό λαό εξέφρασε σήμερα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος, απευθυνόμενος με επιστολή στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές από τις οποίες οι άνθρωποι υποφέρουν εδώ και μέρες, βλέποντας να χάνεται η περιουσία πολλών ελληνικών οικογενειών, της Εκκλησίας και του κράτους, ο Μακαριώτατος ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να μεταφέρει στον κλήρο και τον αδελφό ελληνικό λαό, ιδιαίτερα στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τη φωτιά, τις προσευχές ολόκληρης της Σερβικής Ορθόδοξης οικογένειας, η οποία, όπως έγραψε, δεν έχει ξεχάσει και δεν θα ξεχάσει ποτέ ότι στο πρόσφατο παρελθόν σχεδόν ο μόνος φίλος της στον μεγάλο πόλεμο ήταν ο αδελφός ελληνικός λαός και η αδελφή ελληνική Εκκλησία. «Η άφθονη βοήθεια που εσείς, οι Έλληνες αδελφοί μας, στείλατε στις Σερβικές χώρες, ήταν για εμάς όχι μόνο υλική: φαγητό, ρούχα, παπούτσια και άλλα απαραίτητα, αλλά κι ένα σημάδι ότι είστε οι στενότεροι φίλοι μας, που δεν θέλουν να συμμετάσχουν στην αδικία στην οποία ήμασταν εκτεθειμένοι».

Ο πνευματικός ηγέτης του σερβικού ορθόδοξου λαού έστειλε τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Επίσης, σήμερα, ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος προέτρεψε όλους τους ναούς του Βελιγραδίου και της Αρχιεπισκοπής Βελιγραδίου και Καρλοβικίου να προβούν στην συλλογή δωρεών για τους τραυματίες αδελφούς και αδελφές στην Ελλάδα σε όλες τις λατρευτικές ακολουθίες μέχρι νεωτέρας.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

ope.gr

Previous Article

Ἡ ἀπαξίωσις τῶν Πατριαρχείων Βουλγαρίας καὶ Γεωργίας λόγῳ “Οὐκρανικοῦ”

Next Article

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Διάψευση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πολίτης»