Γαβρόγλου: Ξεκινούν οι συζητήσεις με την Εκκλησία

Share:

Τώρα ξεκινούν οι συζητήσεις με την Εκκλησία, ανακοίνωσε ο κ.Γαβρόγλου. Καλά τρία χρόνια συζητούσαν με τον Αρχιεπίσκοπο και κανείς δεν σκέφθηκε να ενημερώσει του υπόλοιπους Μητροπολίτες και τις Εκκλησίες της Κρήτης και των Δωδεκανήσων;  Μήπως επιχειρούν τώρα, μετά τις αντιδράσεις, δια των Επιτροπών να περάσουν τα συμφωνημένα;

Ο κ. Γαβρόγλου, με δηλώσεις του, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» τόνισε πως «για μια τέτοιου τύπου ιστορική συμφωνία δεν είχε κανείς την αυταπάτη ότι όλοι θα έλεγαν μπράβο στον διπλανό τους», συμπληρώνοντας ότι η συμφωνία «έχει ευρύτατη αποδοχή».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι σε αυτή την προσπάθεια μπλέκονται μία σειρά ζητημάτων, άλλα καλοπροαίρετα, άλλα κακοπροαίρετα και άλλα που θέλουν να κομματικοποιήσουν την υπόθεση, προσθέτοντας πως «δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε, αλλά να εξαντλήσουμε τον διάλογο και να πάρουμε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες».

Εν συνεχεία, ανέφερε ότι πολύ άμεσα πρέπει να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος των συζητήσεων, με τον Αρχιεπίσκοπο, την Εκκλησία της Κρήτης, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και με Μητροπολίτες «αν θέλουν και αν το ζητήσουν. Θα διευκρινίσουμε, θα ακούσουμε και θα επανέλθουμε».

Κλείνοντας, ο υπουργός Παιδείας είπε ακόμη πως αν εξαντληθεί ο διάλογος και δεν προκύψουν συμφωνίες, τότε κάποιος πρέπει να πάρει την ευθύνη της επόμενης ημέρας, και αυτός είναι η κυβέρνηση, αναφέροντας ότι «δεν το αμφισβητεί αυτό κανένας. Έτσι λειτουργεί το πολίτευμα».

«Η μισθοδοσία των ιερέων είναι ένα εξαιρετικά σύνθετο ζήτημα, που θα πρέπει να το διευκρινίσουμε, να το κατανοήσουν ορισμένοι Ιεράρχες και κυρίως να το κατανοήσει η κοινωνία», κατέληξε ο κ. Γαβρόγλου.

Πηγή: sofokleousin.gr

Previous Article

Συνάντηση Καμμένου με ΙΣΚΕ

Next Article

Η κυβέρνηση δεν βιάζεται ούτε πιέζεται