Για να εμβολιασθούμε υπογράφουμε ότι κατανοούμε πιθανές παρενέργειες

Share:
Το Υπουργείο Υγείας συνέταξε ειδικό έντυπο, το οποίο πρέπει να υπογράψει όποιος θέλει εμβολιαστεί. Υπογράφοντας το έντυπο αυτό, ο πολίτης δηλώνει ότι έχει ενημερωθεί και αποδέχεται τον εμβολιασμό, καθώς και τις τυχόν ανεπιθύμητες παρενέργειες. Προφανώς με αυτόν τον τρόπο, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να εγείρει κανείς αξιώσεις για αποζημίωση από την Κυβέρνηση ή από τις φαρμακευτικές εταιρείες για τυχόν παρενέργειες που θα παρουσιαστούν. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κάτι τέτοιο ζητείται για πρώτη φορά. 
Αφού προηγουμένως ενημερωθούν για τον εμβολιασμό, οι πολίτες που δεν μπορούν να συναινέσουν προφορικά, θα πρέπει να υπογράψουν το συγκεκριμένο έντυπο του Υπουργείου Υγείας, με το οποίο επιβεβαιώνουν ότι έχουν ενημερωθεί και αποδέχονται τον εμβολιασμό, καθώς και τις τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Είναι το έντυπο έχει σταλεί, ήδη, από το Υπουργείο Υγείας, στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και αποτελεί την υποχρεωτική συναίνεση των πολιτών πριν τον εμβολιασμό, εάν και εφ’ όσον δεν μπορούν να συναινέσουν προφορικά.

Όπως προβλέπεται στις οδηγίες που απεστάλησαν στα εμβολιαστικά κέντρα και συντάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι πολίτες που θα δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο για την Covid-19, θα πρέπει να δώσουν τη συναίνεσή τους προφορικώς ή γραπτώς, γεγονός που θα διασφαλίζει ότι έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη διαδικασία αλλά και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν δύναται να παράσχει προφορική συγκατάθεση για το εμβόλιο, θα πρέπει να συμπληρώνεται το έγγραφο από κάποιον οικείο, πάροχο φροντίδας ή δικαστικό συμπαραστάτη.

Έντυπο συναίνεσης για τον εμβολιασμό

Είναι η πρώτη φορά που θα ζητηθεί γραπτή ή προφορική συγκατάθεση για εμβολιασμό από ενήλικες, αφού μέχρι σήμερα η παρουσία και μόνο είτε για το εμβόλιο της γρίπης, είτε άλλων εμβολίων, θεωρούνταν αυτονόητα συναίνεση.

Δείτε το έγγραφο:

iatropedia.gr

Previous Article

Προσφυγή 3 δικηγόρων στο ΣτΕ κατά της ΚΥΑ για τα μέτρα στις εκκλησίες

Next Article

Σκάνδαλο στη Γερμανία! Τεστ PCR… ένα ακριβοπληρωμένο σκουπίδι!