Για προσλήψεις ιερέων στην Εκκλησία Κρήτης δεσμεύθηκε ο κ. Γαβρόγλου

Share:

Ο αγώνας δρόμου που κάνει ο κ.Γαβρόγλου εκτός από το να τα βλέπει όλα καλά περιλαμβάνει και δεσμεύσεις, όπως την πλήρωση των κενών θέσεων των κληρικών στην Εκκλησία της Κρήτης. Τι άλλο θα δούμε και θα ακούσουμε από την αριστερή κυβέρνηση!

Η κυβέρνηση από τις 10.000 απολύσεις ιερέων περνά πλέον στις… προσλήψεις ιερέων. Σε μία τέτοια προοπτική αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου μετά τη συμμετοχή του στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι για τη διασφάλιση των ιερέων υπάρχει σχέδιο που θα συζητηθεί τις επόμενες ημέρες και με την Εκκλησία της Ελλάδος και με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και με την Εκκλησία της Κρήτης. Μάλιστα, για την Εκκλησία της Κρήτης, που υπάγεται πνευματικά και διοικητικά στο Πατριαρχείο, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι στην Κρήτη υπάρχουν 906 οργανικές θέσεις, πολλές εκ των οποίων είναι κενές, και δεσμεύθηκε να καλυφθούν όλες. Ουσιαστικά δηλαδή, δεσμεύθηκε για προσλήψεις, τη στιγμή που η κυβέρνηση ανέφερε ότι με τη συμφωνία Κράτους – Εκκλησίας, που παρουσίασαν στις αρχές Νοεμβρίου ο κ. Αλέξης Τσίπρας και ο κ. Ιερώνυμος θα απελευθερωθούν 10.000 θέσεις δημοσίων υπαλλήλων. «Με τον Οικουμενικό Θρόνο έχουμε προβλήματα με τους ιερείς και την εξασφάλιση και τη διασφάλιση των ιερέων που κάθε χρόνο υπηρετούν στις μητροπόλεις σε όλον τον κόσμο. Ολα αυτά θα κανονικοποιηθούν», πρόσθεσε ο κ. Γαβρόγλου.

Πηγή: kathimerini.gr

Previous Article

ΠΑΤΕΡΙΚΑΙ ΔΙΔΑΧΑΙ

Next Article

Συνελήφθη 36χρονος για τις φθορές στις πυραμίδες

Διαβάστε ακόμα