Για όλα έρχεται κάποτε ο χρόνος

Share:

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος στον Ιερό Ναό Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ

«Για όλα έρχεται κάποτε ο χρόνος» ανέφερε ο απερχόμενος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, σχετικά με την παραίτησή του, κατά την διάρκεια της ομιλίας του μετά το πέρας της λειτουργίας της Κυριακής του Θωμά, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ…Περισσότερα για την παραίτηση στο: bit.ly/2Ya2DSl

Δημοσιεύτηκε από Εθνικός Κήρυξ / The National Herald στις Κυριακή, 5 Μαΐου 2019

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Για όλα έρχεται κάποτε ο χρόνος» ανέφερε ο απερχόμενος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, σχετικά με την παραίτησή του, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του μετά το πέρας της Λειτουργίας της Κυριακής του Θωμά, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ, όπου και χοροστάτησε ίσως για τελευταία φορά με την ιδιότητα του Αρχιεπισκόπου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, αμέσως μετά το καθιερωμένο κήρυγμα σχετικά με τη γιορτή της ημέρας, αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και την γραπτή γνωστοποίηση της οικειοθελούς αποχώρησής του.

«Καταλαβαίνω ότι πολλοί από εσάς είστε εδώ σήμερα λόγω των νέων που ακούσατε χθες. Χθες, βρέθηκα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όπου είχα συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Μιλήσαμε για θέματα της Αρχιεπισκοπής. Στη συνέχεια, του παρέδωσα ένα πολύ σημαντικό έγγραφο. ‘Καιρός παντί πράγματι’ λέει η Βίβλος. Δηλαδή, για όλα έρχεται κάποτε ο χρόνος. Ηρθε η ώρα, μετά την διακονία μου σε αυτήν την ξεχωριστή Αρχιεπισκοπή για 20 χρόνια και έχοντας την ευλογία από τον Θεό να διάγω μια μακρά ζωή – είμαι 92 χρονών – γνωστοποίησα την επιθυμία μου να εξέλθω από τα διοικητικά καθήκοντα της Αρχιεπισκοπής», τόνισε ο κ. Δημήτριος.

Στη συνέχεια, ο κ. Δημήτριος τόνισε ότι είναι ευγνώμων για το γεγονός ότι επέστρεψε άμεσα στη Νέα Υόρκη και χοροστάτησε στη Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναστάσεως στο Μπρούκβιλ, καλώντας τους πιστούς να προσευχηθούν για τον διάδοχό του.

«Η παραίτησή μου θα τεθεί εν ισχύ μετά την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την προσεχή Πέμπτη. Σας καλώ να προσευχηθούμε για τον διάδοχό μου. Μετά την επίσημη αποδοχή της παραίτησής μου από τη Σύνοδο του Πατριαρχείου και τον ορισμό της ημερομηνίας ισχύος της, θα εισέλθω σε μια διαφορετική διακονία. Θα αφιερώσω τον χρόνο μου στην προσευχή για το ποίμνιο της Εκκλησίας, της Αρχιεπισκοπής αυτής, της Ορθοδοξίας στην Αμερική, το Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Ελλάδος, για όλους τους Ορθοδόξους. Θα είναι η διακονία της προσευχής», ανέφερε ο κ. Δημήτριος.

Μετά την ομιλία του, ο κ. Δημήτριος παρέδωσε το οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου στον ιερατικό προϊστάμενο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Κορώνα, π. Γεώργιο Αναστασίου, τον οποίο χαρακτήρισε «πρόσφυγα ιερέα», λόγω του ότι διακονεί σε διαφορετικές εκκλησίες, εν αναμονή της αποκατάστασης του Ιερού Ναού που υπέστη σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά.

Εθνικός Κήρυξ

Previous Article

Η πολιτική ορθότητα οδηγεί σε παγκόσμια δίωξη και γενοκτονία των Χριστιανών

Next Article

Προετοιμασία των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια απο την Επανάσταση του 1821

Διαβάστε ακόμα