«Γράψε-σβήσε» στο ανακοινωθέν Ελλάδας – ΗΠΑ για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Εξαφανίστηκε το «ιστορική»

Share:

ΞΥΠΝΑ ΚΑΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΡΑΓΙΑ !!!

Τι και εαν ο Πρωθυπουργός όταν ήταν στην αντιπολίτευση αναφερόταν για την συμφωνία των Πρεσπών με τα ακόλουθα : 
23-5-2019 – Θα πούμε ένα μεγάλο όχι στα ψέματα, στο φόβο, στη φτώχεια, στο διχασμό και στη θλιβερή επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών. (Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα)

20-5-2019 – Στο θλιβερό διχασμό, στον οποίο και σήμερα κάποιοι επενδύουν. Θα απαντήσουν, όμως, και στην εθνική ταπείνωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Γιατί, σε αυτές τις εκλογές, ψηφίζουμε και για τη Μακεδονία μας. (Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα)

Όταν έγινε η κυβέρνηση η επαίσχυντη συμφωνία και εθνική ταπείνωση μεταλλάχθηκε σε ιστορική συμφωνία. 

Πότε επιτέλους ο Ελληνας θα καταλάβει ποιοι τελικά τον κυβερνούν! 

Η «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών» έγινε σε λίγη ώρα σκέτη «Συμφωνία των Πρεσπών», στη σελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και συγκεκριμένα στο αγγλικό κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος Ελλάδας-ΗΠΑ. Πώς το σχολίασε ο Στέλιος Πέτσας.

Η Συμφωνία των Πρεσπών προκάλεσε αλαλούμ στο Υπουργείο Εξωτερικών και συγκεκριμένα στο κοινό ανακοινωθέν Ελλάδα και ΗΠΑ, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο.

Στο αρχικό κείμενο του ανακοινωθέντος, που είναι στα αγγλικά, καθώς και στο κείμενο που εστάλη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η συμφωνία χαρακτηρίζεται «ιστορική». Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, το κείμενο διορθώνεται στο συγκεκριμένο σημείο και η συμφωνία δεν έχει πλέον χαρακτηρισμούς καθώς αναφέρεται απλά ως «Συμφωνία των Πρεσπών».

Υπενθυμίζεται ότι η Συμφωνία των Πρεσπών που έφερε και ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει τριγμούς στο πολιτικό σκηνικό, με τη Νέα Δημοκρατία να τάσσεται κατά.

Στο συγκεκριμένο απόσπασμα, το κοινό ανακοινωθέν αναφέρει:

«ΗΠΑ και Ελλάδα επανέλαβαν τη στήριξή τους για την ένταξη όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε ευρωπαϊκούς και διατλαντικούς θεσμούς, ενώ υπογραμμίστηκε και η προσπάθεια της Ελλάδας για το σκοπό αυτό, με τη συμφωνία των Πρεσπών και την επακόλουθη προσχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας τη σημασία της συνεπούς εφαρμογής της συμφωνίας με καλή πίστη».

Τι δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας για την αφαίρεση του όρου «ιστορική»

Μιλώντας στο MEGA για τη συγκεκριμένη αναφορά που στη συνέχεια αφαιρέθηκε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τόνισε ότι «υπήρξε μία αβλεψία που διορθώθηκε» και ότι συμβαίνει συχνά να υπάρχει ορθή επανάληψη σε τέτοια κείμενα.

Ως προς την ουσία, ερωτηθείς αν η συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορική, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «είναι πολύ σημαντική συμφωνία που προσπαθήσαμε όταν ήμασταν στην αντιπολίτευση να αποτρέψουμε». Στη συνέχεια ως κυβέρνηση «κάναμε ό,τι πρέπει για να προχωρήσει η υλοποίησή της με έναν τρόπο που δεν θα είναι προβληματικός».

sputniknews.gr

Previous Article

Βρήκαν πολυεθνικό κύκλωμα δουλεμπορίας από τέσσερις ΜΚΟ στη Μυτιλήνη

Next Article

Να σταματήσουν οι απόπειρες κατάσχεσης ναών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας

Διαβάστε ακόμα