Δήμαρχος Ιβάνο-Φρνακίβσκ: Θα εξαφανίσουμε και την τελευταία ενορία της Ουκρανικής Εκκλησίας στην περιοχή

Share:

Ο Μαρτσίνκιβ είπε ότι ως αποτέλεσμα δραστηριοτήτων του, μόνο μία ενορία UOC έμεινε στην περιοχή Ιβάνο-Φρνακίβσκ και υποσχέθηκε να την κλείσει μέχρι τέλος του έτους.

Στις 24 Ιουλίου 2022, ο δήμαρχος του Ιβάνο-Φρνακίβσκ Ρουσλάν Μαρτσίνκιβ μοιράστηκε τα σχέδιά του να απαλλαγεί από την τελευταία ενορία της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην περιοχή φέτος και εξέφρασε την ελπίδα ότι μετά από αυτό οι ενορίες της UOC θα εξαφανιστούν σε όλη την Ουκρανία, αναφέρει το zahid.espreso.tv.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι υπάρχει μόνο μία ενορία UOC στην περιοχή, αλλά οι αρχές της πόλης την μεταγράψανε στην OCU του Επιφάνιου, ωστόσο οι ιερείς της κανονικής Εκκλησίας δεν το βάζουν κάτω. Οι αξιωματούχοι τους μήνυσαν επειδή δεν επέτρεψαν σε σχισματικούς να τελούν ακολουθίες στο ναό. «Νομίζω ότι θα τελειώσουμε αυτή την υπόθεση και θα πέσει η τελευταία ενορία του Πατριαρχείου Μόσχας στην περιοχή Ιβάνο-Φρνακίβσκ. Πιστεύουμε ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να συνεχιστεί σε όλες τις περιοχές», δήλωσε ο Μαρτσίνκιβ.

Πρόσθεσε ότι είναι αδύνατο να «απαγορευτεί» απλώς η UOC με εντολή των αρχών της πόλης, καθώς «αυτή η απόφαση είναι νομικά άκυρη» και είναι απαραίτητο να συνεργαστούν με την ενορία. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές του Ιβάνο-Φρνακίβσκ κατάφεραν να πείσουν τους ενορίτες και η ενορία μεταφέρθηκε στην OCU, αλλά δεν κατάφεραν να πείσουν τους ιερείς της UOC.

«Ως εκ τούτου, εργαζόμαστε για να διασφαλίσουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους αυτή η τελευταία ενορία θα μεταφερθεί (σ.σ. στην OCU)», ανακοίνωσε τα σχέδιά του ο δήμαρχος, προσθέτοντας ότι η ενορία «de jure πέρασε και η περιουσία ανήκει στην ενορία OCU». Είναι σίγουρος ότι οι υποστηρικτές της UOC «θα προσπαθήσουν ακόμα να βάλουν τρικλοποδιά», αλλά δεν πρέπει να δοθεί προσοχή σ’ αυτό.

«Θέλω απλώς να τα κάνω όλα με πολιτισμένο, συνταγματικό και νόμιμο τρόπο», τόνισε ο Μαρτσίνκιβ.

spzh.news

Previous Article

H Ρωσική Εκκλησία για την απαγόρευση εισόδου στη Λιθουανία του Πατριάρχη Κυρίλλου

Next Article

Η Λιθουανία απαγορεύει στον Πατριάρχη Κύριλλο την είσοδο στη χώρα