Δήμαρχος σχεδιάζει να αφαιρέσει από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία τα οικόπεδα που της έχουν παραχωρηθεί

Share:

Ο δήμαρχος της πόλης Χμελνίτσκιϊ σχεδιάζει, «μετά τη διακοπή των δικαιωμάτων μόνιμης χρήσης», να αφαιρέσει από την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία τα οικόπεδα που της έχουν παραχωρηθεί

Στις 17 Ιουνίου του 2022, ο δήμαρχος της πόλης Χμελνίτσκιϊ, Αλεξάνδρ Σιμτσίσιν, έδωσε εντολή στη Διεύθυνση Κτηματολογίου της πόλης να ετοιμάσουν σχέδιο για διακοπή του δικαιώματος χρήσης οικοπέδων που γίνεται «από απροκάλυπτα εχθρικές θρησκευτικές οργανώσεις», έτσι ώστε «να επισπεύσουμε τη διαδικασία αποκοπής των θρησκευτικών κοινοτήτων από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία», ανακοίνωσε το κανάλι YeUa στο Youtube.

«Αφού διακοπεί το δικαίωμα μόνιμης χρήσης των συγκεκριμένων οικοπέδων, θα μπορέσουμε να τα διαθέσουμε σε θρησκευτικές κοινότητες που προσεύχονται στα ουκρανικά για την ουκρανική νίκη. Αυτό θα διευκολύνει τη διαδικασία ενσωμάτωσης στην ουκρανική εκκλησία», – τόνισε ο Σιμτσίσιν.

Σύμφωνα με την ουκρανική νομοθεσία, «το δικαίωμα μόνιμης χρήσης ενός οικοπέδου είναι δικαίωμα χρησικτησίας του οικοπέδου που τελεί υπό κρατική ή κοινοτική ιδιοκτησία, χωρίς χρονικά περιθώρια».

Μετάφραση για την πύλη gr.pravoslavie.ru: Αναστασία Νταβίντοβα

raskolam.net

Previous Article

Τὸ τρίγωνον τοῦ Οὐκρανικοῦ

Next Article

Τὸ Πατριαρχεῖον Σερβίας ἢ τὸ Φανάρι τοὺς ὠνόμασε «Μακεδόνες»;