Δεν μπορείτε να φέρετε τον τίτλο Κιέβου

Share:

Ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος απέστειλε επιστολή προς τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Ονούφριο της Κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας. Αδιαφορώντας για τον διχασμό του Ουκρανικού λαού αλλά και όλων των Ορθοδόξων το Φανάρι προχωράει στην εκτέλεση ενός προγραμματισμένου σχεδίου.

Στην επιστολή του ο Πατριάρχης αναφέρει : “η Ιερά Μητρόπολις Κιέβου άνηκεν ανέκαθεν εις την δικαιοδοσίαν της Μητρός Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλες, ιδρυθείσα υπ΄ αυτής ως χωριστή Μητρόπολις, κατέχουσα την 60ην θέσιν εις το Συνταγμάτιον των επαρχιών του Οικουμενικού Θρόνου.”

“άμα τη υπό του κληρικολαϊκού σώματος εκλογή του Προκαθημένου της Ουκρανικής Εκκλησίας, ου δυνηθήσεσθε πλέον εκκλησιολογικώς τε και κανονικώς φέρειν τον τίτλον τούτον του Κιέβου, τον οποίον, ούτως η άλλως, κατέχετε σήμερον κατά παράβασιν των υπό των επισήμων κειμένων του 1686 οριζομένων”.

Τέλος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος απευθύνει πρόσκληση στον Μητροπολίτη Ονούφριο να συμμετάσχει την “Ενωτική Σύνοδο”, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι μπορεί να βάλει και ο ίδιος υποψηφιότητα για Επικεφαλής της νέας Ουκρανικής Εκκλησίας.

Previous Article

Προβλήματα στο Σαμπεζύ

Next Article

Στις 15 Δεκεμβρίου η δημιουργία της αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας