Δεν παρακάθησε με την Υφυπουργό

Share:

Κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου ο Σεβ. Δράμας αρνήθηκε να παρακολουθήσει αυτήν μαζί με την κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, Υφ. Μακεδονίας και Θράκης. Μίαν παρόμοια στάση ευχόμεθα να τηρούσαν έναντι όλων των πολιτικών οι Ιεράρχες μας, αλλά και έναντι όσων κληρικών προωθούν τον οικουμενισμό, καθώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο οικουμενισμός είναι και κατά της πατρίδος. Παραθέτουμε άρθρο του κ. Γεωργίου Θεοχάρη στην ιστοσελίδα vimaorthodoxias.gr της 2ας Νοεμβρίου 2018:

«Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μητροπολίτης κ. Παύλος δεν παρέστη στο τρισάγιο για την κατάθεση στεφάνων, ενώ δεν παρέστη και στην εξέδρα των επισήμων. Προτίμησε να παρακολουθήσει την παρέλαση στο ύψος του ξενοδοχείου στην πλατεία ανάμεσα στον κόσμο. Με την στάση του αυτήν έστειλε μήνυμα διαμαρτυρίας στην κ. Υφυπουργό και στην Κυβέρνηση για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Επίσης, χαρακτηριστικό σημείο στην όλη υπόθεση για τη Μακεδονία, ήταν και η παρέλαση των στρατιωτών. Όταν συν­ήθως αποχωρούν από την παρέλαση και ανεβαίνουν το δρόμο της οδού Γ. Παπανδρέου προς το στρατόπεδο, τραγουδούν πάντα το «Μακεδονία ξακουστή…». Φέτος είναι η πρώτη φορά, που δεν το τραγούδησαν. Πληροφορίες λένε ότι ήρθε σχετική εντολή, ώστε να μην ακουστεί το γνωστό παραδοσιακό τραγούδι για τη Μακεδονία.

Το «Μακεδονία ξακουστή…» όμως, τραγούδησαν οι νέοι που παρέλασαν υπό την σκέπη της Χριστιανικής Εστίας Δράμας, ενώ η Φιλαρμονική του Δήμου Δράμας παιάνισε το τραγούδι δύο φορές, όταν περνούσε στην αρχή και στο τέλος της παρέλασης μπροστά από την εξέδρα των επισήμων».

Previous Article

Πιέσεις προς τους Προκαθημένους

Next Article

Νέος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος

Διαβάστε ακόμα