Δεν υπάρχουν μελέτη ούτε έγκριση για τη χορήγηση 3ης δόσης του εμβολίου

Share:

«Έξω από κάθε λογική» χαρακτήρισε τη συζήτηση για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της covid-19 ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Τουτσίδη.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία κατατεθειμένη μελέτη για χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου και αυτό δημιουργεί πολλά ερωτηματικά», ανέφερε χαρακτηριστικά εκτιμώντας ότι «είτε οι εταιρίες έχουν κάνει τις μελέτες τους και δεν τις έχουν εμφανίσει γιατί δεν έχουν αποτελεσματικότητα ή ασφάλεια, είτε δεν έχουν κάνει καμία μελέτη και το έχουν αφήσει στη διακριτική ευχέρεια του καθενός».

Για τις δηλώσεις σε τηλεοπτικό κανάλι περί σύναψης «ειδικής συμφωνίας Ισραήλ-Pfizer», ο κ. Κούβελας είπε ότι είναι «παράνομο ανήθικο και αντιδεοντολογικό το να συμφωνήσει ένα κράτος με μια βιομηχανία να εκθέσει τον πληθυσμό του σε ένα τεράστιο βιολογικό πείραμα».

Επανέλαβε την αντίθεσή του στον καθολικό εμβολιασμό των πολιτών σημειώνοντας ότι «πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτούς που πραγματικά κινδυνεύουν».

«Ας σταματήσουμε να συζητάμε για υποχρεωτικότητες, αυτά δεν είναι ούτε σύννομα ούτε σοβαρά μέτρα», πρόσθεσε ο κ. Κούβελας.

Τέλος, αναφορικά με τα lockdown που επιβλήθηκαν είπε ότι οι αποφάσεις για καθολικά κλεισίματα «δεν έχουν καμία ουσιαστικά επιστημονική υποστήριξη» και «καταστρέφουν την οικονομία, την κοινωνία και αυξάνουν την ψυχοπαθολογία».

Ακούστε εδώ:

Previous Article

ΝΟΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗ ΦΑΡΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Next Article

Οι Ισραηλινοί γυρνάνε τη πλάτη στη 3η δόση του εμβολίου ενώ αμφισβητούν την αξιοπιστία των ΜΜΕ