Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι προσφέρει προστασία η μάσκα από τον κορωνοϊό

Share:

Το Ολλανδικό υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι : «Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι προσφέρει προστασία η μάσκα από τον κορωνοϊό»! και δεν προτείνει στους πολίτες να φορούν μάσκα. Το αμερικανικό κανάλι fox news παρουσιάζει μελέτες που δείχνουν ότι οι μάσκες είναι απόλυτα άχρηστες! Μόνο στη χώρα μας δεν ακούγεται η άλλη άποψη και όλα τα ΜΜΕ είναι συντονισμένα στη ίδια συχνότητα.

Το υπουργείο  Υγείας της  Ολλανδίας δεν προτείνει στους πολίτες της χώρας να φορούν μάσκες για να προστατευτούν από τον κορωνοϊό και υποστήριξε ότι τα επιστημονικά στοιχεία της αποτελεσματικότητάς της είναι ανάμεικτα, με αποτέλεσμα η χρήση της να καθίσταται μη υποχρεωτική.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός Ιατρικής Περίθαλψης Ταμάρα βαν Αρκ μετά μια επανεξέταση από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της χώρας (RIVM).

Η κυβέρνηση θα ζητήσει αντ΄αυτού περισσότερη προσήλωση στους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης, έπειτα από μια αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα, αυτή την εβδομάδα, δήλωσε η Βαν Αρκ σε συνέντευξη Τύπου στη Χάγη.

Όπως αναφέρει άλλωστε το RIVM στην επίσημη ιστοσελίδα του για τις μάσκες:

«Από την 1η Ιουνίου η χρήση μη νοσοκομειακών μασκών απαιτείται όταν κινείστε με ΜΜΜ, καθώς είναι δύσκολο να τηρηθούν οι αποστάσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Παρ΄όλα αυτά πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχουν πολύ λίγα εργαστηριακά δεδομένα αναφορικά με το πόσο αποτελεσματική είναι η μάσκα προσώπου απέναντι στον κορωνοϊό».  

pronews.gr

Το αμερικανικό κανάλι fox news παρουσιάζει μελέτες που δείχνουν ότι οι μάσκες είναι απόλυτα άχρηστες!

Previous Article

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους λατρείας

Next Article

Ένας Όσιος στη γειτονιά μας (π.Μάρκος Μανώλης)-1/3

Διαβάστε ακόμα