Δεν χάνουμε ελπίδα ότι ο Πατρ. Θεόδωρος θα ανακαλέσει την απόφαση για την Ουκρανία

Share:

Μετά την αναγνώριση της OCU από τον Πατριάρχη της Αλεξανδρείας, κληρικοί από διάφορες αφρικανικές χώρες ζητούν μαζικά να γίνουν δεκτοί στο Πατριαρχείο της Μόσχας.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία δεν χάνει ακόμη την ελπίδα στο ότι ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος θα ανακαλέσει την απόφαση  αναγνώρισης των Ουκρανών σχισματικών, δήλωσε σε συνέντευξή του στο RIA Novosti ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.

Επιβεβαίωσε ότι τα αιτήματα των κλήρων του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας, οι οποίοι δεν συμφωνούν με την αναγνώριση της OCU (του Επιφάνιου) από τον Πατριάρχη τους, και να γίνουν δεχτοί στο Πατριαρχείο της Μόσχας «πράγματι υπάρχουν», και  είναι «μαζικές εκκλήσεις των κληρικών από διαφορετικές αφρικανικές χώρες».

«Έχουμε ειλικρινή διάθεση να τους στηρίξουμε όσο μπορούμε. Όμως, μέχρι και τώρα δεν προχωρήσαμε στην απόφαση να τους δεχθούμε στη δικαιοδοσία της Ρωσικής Εκκλησίας, κυρίως επειδή δεν επιθυμούμε να εμβαθύνουμε τις διαιρέσεις, οι οποίες εξαιτίας της αναγνωρίσεως των Ουκρανών σχισματικών από τον Πατριάρχη Θεόδωρο, ήδη υφίστανται μεταξύ των Ορθοδόξων στην Αφρική. Δεν χάνουμε ακόμη την ελπίδα στο ότι ο Πατριάρχης Θεόδωρος θα ανακαλέσει την απόφασή του», τόνισε ο επικεφαλής του ΤΕΕΣ του Πατριαρχείου της Μόσχας. 

spzh.news

Previous Article

Βοηθά ο «εμπειρογνώμονας» στη δημόσια υγεία;

Next Article

Επιστολή πρὸς Μητροπολίτην Λέρου, Καλύμνου καὶ Ἀστυπαλαίας

Διαβάστε ακόμα