Δεύτερο εποικισμό πραγματοποιούν οι Τούρκοι στα κατεχόμενα

Share:

Μετέφεραν 8.000 σεσμοπαθείς από την Ανατολία-Το σχέδιο Ερντογάν-Τατάρ

Οι καταστροφικοί σεισμοί στην Τουρκία είχαν ως επακόλουθο χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες αλλά και εκατομμύρια άστεγους, των οποίων οι οικείες καταστράφηκαν.

Η πλειοψηφία αυτών εξακολουθεί και παραμένει στις πληγείσες περιοχές σε καταυλισμούς που κατασκεύασαν οι Τουρκικές αρχές, οι οποίες ανήγγειλαν έργο μαμούθ κατασκευής εκ νέου των κατοικιών που καταστράφηκαν.

Τέλος κάποιοι από τους πληγέντες έφυγαν από την περιοχή αναζητώντας στέγη είτε από  μόνοι τους είτε σε συγγενείς τους σε άλλες τουρκικές πόλεις

Οι Τούρκοι εποικίζουν την Κύπρο με σεισμοπαθείς από την Ανατολία

Μεταξύ αυτών είναι και οι περίπου 8.000 θύματα του σεισμού που έχουν αναζητήσει καταφύγιο στα τουρκοκρατούμενα βόρεια τμήματα  του νησιού  της Κύπρου, μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, όπως αναφέρει Διεθνές ΜΜΕ, επισημαίνοντας:

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Halkin Sesi ανέφερε ότι παρά τους αξιωματούχους που ισχυρίζονται ότι λιγότερα από 2.000 θύματα του σεισμού εισήλθαν στο βορρά, ο αριθμός τους είναι τέσσερις φορές υψηλότερος.

«Ενώ έγιναν αντιφατικές δηλώσεις σχετικά με τον αριθμό των θυμάτων που επλήγησαν από τους σεισμούς στην Τουρκία και έφτασαν στην «ΤΔΒΚ», σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε, 7.895 θύματα σεισμών ήρθαν στη χώρα μεταξύ 7 Φεβρουαρίου και 4 Μαρτίου 2023», ανέφερε ο Χάλκιν Σέσι.

Τις προηγούμενες ημέρες, Τουρκοκύπριοι αξιωματούχοι έδωσαν αντικρουόμενους αριθμούς στα ΜΜΕ.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ είπε ότι υπήρξαν 5.000 θύματα του σεισμού στο βορρά, ενώ ο επικεφαλής του κυβερνώντος συνασπισμού Ουνάλ Ουστέλ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μόνο 1.500 άνθρωποι έχουν αναζητήσει καταφύγιο.

Το γραφείο κοινωνικής ασφάλισης του βορρά είπε ότι ήταν 3.800, ενώ οι δημοτικές αρχές είπαν ότι είχαν καταγράψει 4.000.

Ο Χάλκιν Σέσι παρέθεσε «επίσημα έγγραφα» που είχαν αποκτήσει, σημειώνοντας ότι 1.802 από τους ανθρώπους που αναζητούσαν καταφύγιο ήταν παιδιά που έχουν εγγραφεί σε σχολεία στο βορρά.

Σύμφωνα με τον Χαλκίν Σέσι, το 64% των προσφύγων είναι από την περιοχή Χατάι στην Τουρκία, η οποία δέχθηκε το μεγαλύτερο βάρος του σεισμού 7,8 Ρίχτερ στις 6 Φεβρουαρίου.

Στα θύματα του σεισμού που φτάνουν από την Τουρκία και ζητούν βοήθεια, μπορούν να χορηγηθούν προσωρινές άδειες παραμονής, όπως τουριστικές βίζες, και σε εξαιρετικές περιπτώσεις, θα τους επιτραπεί να εργαστούν.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία και τη Συρία έχει ξεπεράσει τους 50.000, ενώ οι μετασεισμοί συγκλονίζουν την περιοχή μετά τον μεγάλο σεισμό.

Τα αποτελέσματα των Δημοτικών εκλογών στα κατεχόμενα

Υπενθυμίζεται ότι πριν 2 μήνες  περίπου, είχαμε δημοτικές εκλογές στα κατεχόμενα, όπου οι υποψήφιοι των κομμάτων που τάσσονται υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού με ειρηνικό τρόπο στη βάση ενός Ομόσπονδου κράτους, πέτυχαν πανηγυρική νίκη έναντι των “εκλεκτών” των Τατάρ και Ερντογάν ,που υποστηρίζουν πως η μόνη αποδεκτή λύση για το Κυπριακό, είναι αυτή των 2 ξεχωριστών κρατών, προκρίνοντας ουσιαστικά την οριστική διχοτόμηση του νησιού.

Συγκεκριμένα είχαμε συντριπτική ήττα των εκλεκτών Τατάρ-Ερντογάν στο Δήμο της Λευκωσίας αλλά και στον Δήμο της Αμμοχώστου, γεγονός που αναμένεται να σηματοδοτήσει εξελίξεις στο μέλλον.

Αναφορικά με τον Δήμο Λευκωσίας, η νίκη του  Χαρμάντσι σημαίνει πολλά περισσότερα από το γεγονός ότι ο υποψήφιος ενός αριστερού κόμματος κερδίσει τη δημαρχία.

Εκτίμησή μας είναι ότι ο Χαρμάντσι  θα μας απασχολήσει μελλοντικά, αφού στο πρόσωπό του οι Τουρκοκύπριοι βλέπουν μια νέα πολιτική προσωπικότητα που θα κινείτο στα βήματα του Ακιντζί, προκειμένου να συσπειρώσει όλους εκείνους που επιθυμούν επίλυση του Κυπριακού στη βάση ενός Ομόσπονδου κράτους.

Ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα έχει η εκλογή του Σουλεϊμάν Ουλουτσάϊ του CTP στην Αμμόχωστο, ο οποίος ως γνωστόν είναι αντίθετος σε μονόπλευρες ενέργειες για το άνοιγμα των Βαρωσίων.

Υπενθυμίζουμε εδώ ότι αιχμή του δόρατος της τουρκικής επιθετικότητας στην Κύπρο και της επίλυσης του Κυπριακού στη βάση των δύο κρατών που προκρίνουν Ερντογάν και Τατάρ, είναι το καθολικό άνοιγμα των Βαρωσίων, κατά παράβαση όλων των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Το σχέδιο Ερντογάν-Τατάρ για την Κύπρο

Ο νέος  εποικισμός  που διαπράττουν στα κατεχόμενα στην κύπρο, οι Ερντογάν-Τατάρ μεταφέροντας εκεί σεισμόπληκτους από την Ανατολία έχει ως αφετηρία τα δυσμενή παραπάνω εκλογικά αποτελέσματα για τους δύο, επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να αποκαταστήσουν την τάξη.

Το βέβαιο είναι ότι Ερντογάν και Τατάρ θα συνεχίσουν τις κινήσεις τους για να πετύχουν  την Διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτους και την περαιτέρω στρατικοποίησή του, μετατρέποντας τα κατεχόμενα σε μια τεράστια αεροναυτική βάση, επικουρούμενη από τα κατοχικά στρατεύματα που υπάρχουν ήδη στο νησί.

Η προσέγγιση που επιχειρεί ο Ερντογάν με τον Άσαντ, υπό τις οδηγίες και το άγρυπνο βλέμμα του Πούτιν, έχουν ως πιθανή έκφανση και σχεδιασμό κατά την εκτίμησή μας, την αναγνώριση του ψευδοκράτους από το Συριακό καθεστώς και την οριοθέτηση ΑΟΖ μαζί του, με αντάλλαγμα την αποχώρηση τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Βόρεια Συρία και την μη εκχώρηση από τον Άσαντ διευρυμένης αυτονομίας στους Κούρδους του YPG.

Απώτερος σκοπός είναι, η Τουρκία μέσω  της υποτιθέμενης  ΑΟΖ του ψευδοκράτους και η  Ρωσία μέσω της ΑΟΖ της Συρίας, να επιχειρήσουν να “βάλλουν χέρι” στα πλούσια κοιτάσματα υδογονανθράκων της Κύπρου, προσπαθώντας να δημιουργήσουν νέα δεδομένα στη ΝΑ Μεσόγειο.

Οψόμεθα.

pentapostagma.gr

Previous Article

Γ. Φίλης: Αεροπορική κυριαρχία έχουμε στο Αιγαίο

Next Article

Επιμένει γερμανική εταιρεία στην ανέγερση μαρίνας & ξενοδοχείου στα κατεχόμενα