Δηλώσεις Φόλκερ αφήνουν έκθετο το Φανάρι

Share:

Δεν πρόλαβε το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως να  ανακηρύξει την αυτοκεφαλία της Ουκρανικής Εκκλησίας και πανηγυρίζουν οι Αμερικάνοι για την νίκη που πέτυχαν εναντίον του Πούτιν. Έτσι και ο πιο αφελής μπορεί να καταλάβει πιο είναι ο απώτερος στόχος. Δυστυχώς ηθελημένα ή όχι το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει μεγάλη ευθύνη που για μια ακόμα φορά εξυπηρετεί  τα πολιτικά σχέδια των Αμερικανών.

«Ο χωρισμός της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από τη Ρωσική Εκκλησία» υποστηρίζει ο ειδικός εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για θέματα της Ουκρανίας κ. Κερτ Φόλκερ σύμφωνα με τον EUObserver «ότι ο Πούτιν είχε χάσει την Ουκρανία με πολιτικούς όρους».

Και συνεχίζει:

«Η “επιχείρηση” της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αποτύχει, καθιστώντας την Ουκρανία πιο φιλοδυτική από ποτέ, δήλωσε ένας διπλωμάτης των ΗΠΑ.”

“Οι Ρώσοι ηγέτες οδηγούν τον ουκρανικό λαό μακριά από την ιστορική σχέση του με τη Ρωσία”

“Η Ουκρανία σήμερα είναι πιο ενοποιημένη, περισσότερο εθνικιστική, πιο προσανατολισμένη προς την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ και τη Δύση από ό,τι πιο πριν, και αυτό είναι άμεσο αποτέλεσμα της παρέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία και της δολοφονίας των Ουκρανών”.

“Ελπίζω ότι δεν υπάρχουν διαμαρτυρίες ή βιαιοπραγίες  ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης – αυτό θα ήταν τραγικό”».

 

Previous Article

Η “απείθεια” της ΠΕΘ και η ΑΠΑΘΕΙΑ του ΥΠΠΕΘ

Next Article

Η Νέα Υόρκη προσθέτει την ουδέτερη κατηγορία Χ για το φύλο στα πιστοποιητικά γέννησης