Δια τούτο πορευόμεθα κατά κρημνών;

Share:

Συνέντευξιν παρεχώρησεν ο Σεβ. Φθιώτιδος εις τον ραδιοφωνικόν σταθμόν Star της κεντρικής Ελλάδος της 4ης Απριλίου 2019. Απεμαγνητοφωνήσαμεν τμήμα των όσων ανέφερε:

«Εμείς θέλουμε να έχουμε καλές σχέσεις με την εκάστοτε πολιτεία όποια και αν είναι αυτή και το επιδιώκουμε, πως; Δείχνουμε μία συγκατάβαση στα περίεργα που έχουν. Αλλά αυτή τη στιγμή έχουνε παγώσει, διότι η Ιεραρχία είπε όχι στο Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο φαίνεται πως έχει πεισμώσει. Απόδειξις; Το 2018 δεν πήραμε ούτε μία θέση εφημερίου! Έχουμε τόσα κενά. Ο νόμος λέει και η συμφωνία που είχαμε κάνει τότε ότι πέντε να φεύγουν και να διορίζεται ένας και εμάς έφυγαν δέκα και δεν διορίστηκε ούτε ένας. Πως να έχουμε καλές σχέσεις, όταν η Πολιτεία με το σπαθί κόβει και ράβει όπως θέλει. Οι τεταμένες σχέσεις προήλθαν από την απόρριψιν της συμφωνίας… Μερικοί κατακρίνουν τον Αρχιεπίσκοπον, ο οποίος θέλει να τηρήσει ειρηνικές σχέσεις και όσο μπορεί το παλεύει. Δεν είναι κακό αυτό είναι καλό. Αλλά όμως η Ιεραρχία και του Μακαριωτάτου συνηγορούντος είπαμε όχι, απορρίπτονται όλα αυτά… Οι σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας έχουν παγώσει, έχουν παγώσει. Υπάρχει μία Επιτροπή που συζητάει τα διάφορα θέματα Εκκλησίας και Πολιτείας. Δεν συνήλθε η Επιτροπή αυτή. Έχει παγώσει πάσα προσπάθεια και εν όψει των εκλογών. Θα δούμε τι θα προκύψει από τις εκλογές, άλλα συστήματα, άλλα πρόσωπα. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι το καλύτερο… Το ευχάριστο είναι ότι όλοι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως σέβονται την Εκκλησία, έρχονται στον Μητροπολίτη να πάρουν την ευχή του, να φωτογραφηθούν μαζί του, να προβληθεί αυτό στην ιστοσελίδα και στις εφημερίδες, που σημαίνει ότι υπολογίζουν την Εκκλησία και πρέπει να την υπολογίζουν… Πέρασαν δεκάδες υποψήφιοι περιφερειάρχες, δήμαρχοι κ.α. και ήταν άνθρωποι με ήθος, με ευλάβεια, με σεβασμό, δεν εζήτησαν ο Δεσπότης να τους κάνει ψήφους, ευλογία ήθελαν».

Αι καλαί σχέσεις είναι το νέον συγκρητιστικόν μάθημα των θρησκευτικών; Οι ευσεβείς είναι αυτοί της δεξιάς και της αριστεράς που είχαν προσυμφωνήσει το όνομα «Βόρεια Μακεδονία»; Την φωτογραφίαν την χρειάζονται ως απόδειξιν της ευλαβείας των; Επειδή οι Ιεράρχαι τόσα χρόνια «κάνουν πλάτες», όπως λέμε εις την Λαμίαν, δια τούτο ανθεί η πνευματικότης…

Previous Article

O Πατριάρχης Αντιοχείας μιλά για τις σφαγές των πιστών στη Μέση Ανατολή

Next Article

Συζήτηση Τσίπρα – Ράμα για την Ε.Ε.Μ και τα περιουσιακά δικαιώματα στην Χιμάρα

Διαβάστε ακόμα