Δικέφαλη Ύδρα στην Εκκλησία της Ουκρανίας

Share:

Τέσσερις μήνες μετά την χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, καμία Ορθόδοξη Εκκλησία δεν αναγνώσε την πράξη αυτή, τονίζει σε άρθρο του στην ορθόδοξη ιστοσελίδα Jesus, ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου του Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίων.

Προσθέτει επίσης, ότι αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν επίσημα δήλωσει τη διαφωνία τους για την στήριξη αυτή.

Ο Μητρ. Ιλαρίων υπογραμμίζει ότι η Εκκλησία της Ουκρανίας, που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας, «δεν είναι ρωσική εκκλησία, όπως την αποκάλεσε απερχόμενος Πρόεδρος της Ουκρανίας Πιότρ Ποροσένκο, επειδή οι πιστοί της είναι υπήκοοι και κάτοικοι της Ουκρανίας που αγαπούν την χώρα τους και διαμένουν μόνιμα στη χώρα».

«Με το Πατριαρχείο Μόσχας την ενώνει πνευματική και ιστορική σχέση, αλλά δεν έχει ούτε διοικητική, ούτε οικονομική, ούτε κάποια άλλη εξάρτηση από τη Μόσχα» αναφέρει.

Αναφερόμενος στην αυτοκέφαλη Ουκρανική Εκκλησία, αναφέρει ότι αυτή είναι χωρισμένη σε δύο ομάδες.

«Η Δικέφαλη Ύδρα της ουκρανικής διάσπασης: Ένας για εσωτερική κατανάλωση ονομάζεται «Πατριάρχης» και ο άλλος «για το εξωτερικό ονομάζεται» Μητροπολίτης. Και οι δύο φέρουν τον ίδιο τίτλο» γράφει ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

orthodoxianewsagency.gr

Previous Article

ΔΙΔΑΓΜΑΤΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Next Article

ΣΥΝΑΞΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ TΑ 200 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΓΕΝΕΣΙΑ

Διαβάστε ακόμα