Δικηγόρος της Λαύρας Κιέβου: Οι ενέργειες της κρατικής Επιτροπής είναι παράνομες

Share:

Η αστυνομία μπήκε με όπλα στη Λαύρα Σπηλαίων του Κιέβου

Το Περιφερειακό Δικαστήριο Πετσέρσκ του Κιέβου παραχώρησε στην αστυνομία το δικαίωμα πρόσβασης στα αντικείμενα της Λαύρας Σπηλαίων του Κιέβου, ενημερώνει το glavcom.ua, αναφερόμενο τη δικαστική απόφαση από 4 Απριλίου. Οι δημοσιογράφοι δεν έδωσαν τον αριθμό της απόφασης.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «το δικαστήριο παρείχε πρόσβαση στις εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην οδό Lavrskaya 11 και 15. Ανάμεσά τους είναι η κρύπτη των Vasilchikovs, η γρανιτένια τοιχοποιία της πλατείας των Κοντινών Σπηλαίων, οι χώροι της ακαδημίας, της σχολής, της μητρόπολης, κτίρια και κατασκευές στην επικράτεια του πρώην νοσοκομείου λοιμωδών νόσων και δύο τουαλέτες».

Σύμφωνα με το glavcom.ua, υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού θα πρέπει να εισέλθουν στους υποδεικνυόμενους χώρους μαζί με την αστυνομία.

Ένοπλοι αστυνομικοί εισήλθαν στο έδαφος της Λαύρας του Κιέβου.

Στις 19 Απριλίου 2023, αστυνομία μπήκε στο έδαφος της Λαύρας Σπηλαίων του Κιέβου με όπλα στα χέρια, ανέφερε το Ενημερωτικό Κέντρο της UOC στη σελίδα του στο Facebook.

Η αστυνομία προσπάθησε να αποκλείσει την είσοδο του μοναστηριού.

Τους αστυνομικούς υποδέχθηκαν πιστοί με εικόνες στα χέρια, ψάλλοντας το τροπάριο του Πάσχα «Χριστός Ανέστη».

Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΟΔ μεταδίδει ζωντανά από τη Λαύρα Σπηλαίων του Κιέβου στο κανάλι της στο Telegram.

Ο ιερέας Νικήτα Τσέκμαν πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή στο μοναστήρι «γίνεται ανομία».

Στις 19 Απριλίου 2023, ο δικηγόρος της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, ιερέας Νικήτα Τσέκμαν, δήλωσε ότι οι ενέργειες της επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού στο έδαφος του μοναστηριού είναι παράνομες.

Ο δικηγόρος της Λαύρας πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή στο μοναστήρι «γίνεται ανομία».

«Με τη συνοδεία της αστυνομίας έσπασαν τις κλειδαριές και προχώρησαν σε παράνομη σφράγιση του κτιρίου αριθμ. 39. Έτσι, η αστυνομία παρενέβη στις παράνομες ενέργειες του μουσείου, διαπράττοντας έτσι αδίκημα», είπε ο πατέρας Νικήτα.

Υπενθύμισε στους αστυνομικούς ότι «υπάρχουν πολλές υποθέσεις στο δικαστήριο και χωρίς δικαστική απόφαση δεν μπορεί να γίνει τίποτα», καθώς τόνισε ότι δήλωση σχετικά με τις ενέργειές τους θα εξεταστεί από το Κρατικό Γραφείο Ερευνών.

Ο δικηγόρος είπε ότι κατατέθηκαν δύο αιτήματα κατά των ενεργειών των εργαζομένων του μουσείου, καθώς και των ενεργειών της αστυνομίας που χωρίς καμία δικαιολογία απέκλεισαν τα κτίρια της Λαύρας.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι με αλυσοπρίονα και χωρίς κανένα δικαιολογητικό, η επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού σφράγισε τη στοά της Λαύρας.

spzh.news

Previous Article

Οι κληρικοί της UOC που θα παραμείνουν πιστοί στον Ονούφριο θα δουλεύουν ως φορτωτές

Next Article

Ἐπίσκεψη τοῦ Πατριάρχη Ἀντιοχείας στίς δοκιμαζόμενες περιοχές Ἀντιοχείας, Ἀλεξανδρέττας καί Μερσίνης