Δυστυχώς ανάλγητη είναι πάντοτε η Τουρκία

Share:

Δεν θα κουραστούμε ποτέ να μιλούμε και να αγωνιζόμαστε για το ανθρωπιστικό θέμα των αγνοουμένων μας, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, μιλώντας σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 34ου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων.

«Δεν νομίζω ότι κομίζουμε γλαύκας εις Αθήνας αλλά και ταυτόχρονα δεν θα κουραστούμε ποτέ να μιλούμε πάντοτε για αυτό το ανθρωπιστικό θέμα που είναι όντως καθαρό ανθρωπιστικό θέμα για τους αγνοούμενους μας», είπε ο Αρχιεπίσκοπος, Πρόεδρος του Παγκύπριου Ταμείου Μαραθωνίου Αγάπης Αγνοουμένων.

Ο Μακαριότατος ανέφερε ότι «δυστυχώς ανάλγητη είναι πάντοτε η Τουρκία, δεν έχει βοηθήσει καθόλου αυτά τα 44 χρόνια», προσθέτοντας ότι «κάθε χρόνο την καλούμε να ανοίξει τα αρχεία της διότι ξέρει πολύ καλά που βρίσκονται οι νεκροί μας και οφείλει να μας δώσει τις πληροφορίες γιατί οι συγγενείς των αγνοουμένων μας θέλουν να ξέρουν για τους δικούς τους και που βρίσκονται και πως έχουν φύγει από τη ζωή».

«Έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα και να γνωρίζουν και να τους κάνουν μια κηδεία, να τους αποχαιρετήσουν από αυτό τον κόσμο και να ησυχάσει η οικογένεια», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δυστυχώς οι πιο στενοί συγγενείς έχουν φύγει και το ανθρωπιστικό αυτό θέμα δεν έχει λήξει».

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ως εκκλησία αλλά και ως ομάδα «δεν θα κουραστούμε να το αναφέρουμε καθημερινώς και να αγωνιζόμαστε για αυτό μέχρι να πληροφορηθούμε και για τον τελευταίο αγνοούμενο».

«Θέλουμε να έχουμε πλήρης στοιχεία για όλους και έχουμε αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα να γνωρίζουμε και να ασχολούμαστε συνεχώς ούτως ώστε να ικανοποιήσουμε όλους και τους συγγενείς και τους φίλους και τους γνωστούς», υπογράμμισε.

ΚΥΠΕ

Previous Article

Ενοχλημένος ο Γαβρόγλου: Οι Ιεράρχες που αρνούνται τη συμφωνία θα λογοδοτήσουν στην ιστορία

Next Article

Ὑποταγή ἤ πυγμή, Σεβασμιώτατοι;

Διαβάστε ακόμα