Δώσαμε έναν αγώνα για την ελευθερία της θρησκείας

Share:

Η Εκκλησία πρωτοστάτησε και έδωσε έναν αγώνα για δικαιοσύνη και δημοκρατία, δήλωσε ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος αναφερόμενος στις πρόσφατες εκλογές στο Μαυροβούνιο. Η Εκκλησία όταν κατάλαβε οτι οι πολιτικοί δεν έχουν σκοπό την ευημερία των πολιτών αλλά τον διωγμό της Εκκλησίας και την συρρίκνωση της βγήκε μπροστά και πολέμησε να φύγει αυτό το άθλιο πολιτικό κατεστημένο. Πόσα ακόμα πρέπει άραγε να βιώσουμε  στην πατρίδα μας ώστε να καταλάβουμε τον διωγμό που υφίσταται η πίστη μας; Πότε θα ξυπνήσουν άραγε οι Επίσκοποι μας και θα αντιδράσουν; 

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο VOP TV υπογράμμισε:
«Πρώτα απ ‘όλα, εννοώ τον αγώνα για την ελευθερία της θρησκείας, για την υιοθέτηση ενός καλύτερου νόμου από αυτόν που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτή ήταν η στιγμή που έπρεπε να εκφράσουμε δημόσια τη διαφωνία μας και να πολεμήσουμε με τον μοναδικό τρόπο που είχαμε: να βγούμε στους δρόμους και μπροστά από τους ναούς, και αυτό ήταν το δικαίωμά μας, και ο όρκος των προγόνων μας. Κάποιοι το ερμήνευσαν ότι παρεμβαίνουμε στην πολιτική», υπογράμμισε ο Επίσκοπος Ιωαννίκιος, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη.

«Όταν κάποιος κυβερνά για 30 χρόνια, όπως ο Μίλο Τσουκάνοβιτς, ταυτίζεται με το κράτος, και βάζει τον εαυτό του πάνω από το κράτος» τόνισε και πρόσθεσε:
«Αυτή η κυβέρνηση δεν έχτισε ένα κράτος, κατέστρεψαν το κράτος. Έχουν στη διάθεσή όλους τους μηχανισμούς που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο το κράτος δικαίου και την ασφάλεια»

orthodoxianewsagency.gr

Previous Article

Ο Επιφάνιος απαιτεί από τις Ουκρανικές αρχές να «προστατεύσουν» την σχισματική Εκκλησία (OCU)

Next Article

Σεβ. Καναδᾶ, Σᾶς προδίδουν τὰ γεγονότα!