Δ.Σ. Μπορίσπολ ανέστειλε τις δραστηριότητες της Ουκρανικής Εκκλησίας

Share:

Όλα τα κτίρια της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πόλη Μπορίσπολ θα περιφρουρούνται και θα λειτουργούν με «ειδικές συνθήκες».

Στις 13 Ιουνίου, βουλευτές του Συμβουλίου της πόλης Μπορίσπολ, σε έκτακτη σύσκεψη αποφάσισαν τη «διακοπή της λειτουργίας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» για όσο διαρκεί η ρωσική επιθετικότητα. Σε αυτό το γεγονός αναφέρθηκε η οργάνωση «Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη – Οργάνωση Μπορίσπολ», στην ιστοσελίδα της στο facebook. Ο δήμαρχος της πόλης Βλαντίμιρ Μπορισένκο έθεσε το θέμα για ψηφοφορία. Το σύνολο των 29 βουλευτών το υπερψήφισε.

Οι βουλευτές ψήφισαν τη σχετική απόφαση χωρίς άλλη συζήτηση, επικαλούμενοι «τις πολλαπλές περιπτώσεις προδοσίας από την πλευρά των ιερέων της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Η απόφαση του Συμβουλίου αναφέρεται «στην οργάνωση της φύλαξης των ακινήτων του Πατριαρχείου Μόσχας: των κτιρίων λατρείας, και στην καθιέρωση ειδικού καθεστώτος της λειτουργίας τους», όπως επίσης και στην απαγόρευση διεξαγωγής συσκέψεων, διαδηλώσεων, λιτανειών και άλλων μαζικών εκδηλώσεων.

Οι βουλευτές έχουν ήδη απευθυνθεί στον αρχηγό της Στρατιωτικής Διοίκησης της Περιοχής Μπορίσπολ για την έκδοση του σχετικού διατάγματος.

Να θυμίσουμε ότι, στις 6 Μαΐου του 2022, στο Συμβούλιο της πόλης Μπροβάρι, αποφασίστηκε η διακοπή λειτουργίας της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην πόλη Μπροβάρι, για όσο διαρκεί η εμπόλεμη κατάσταση. Μετά από αυτό, στην εκκλησιαστική επαρχία Μπορίσπολ τόνισαν ότι η απαγόρευση δεν έχει νομική ισχύ.

Οξάνα Κοστιουσένκο
Μετάφραση για την πύλη gr.pravoslavie.ru: Αναστασία Νταβίντοβα

ΕΟΔ – Ενωση Ορθοδοξων Δημοσιογραφων

Previous Article

Η Μαρία Ζαχάροβα για την κατάσταση γύρω από τη χριστιανική παρουσία στην Ιερουσαλήμ

Next Article

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιβάλλει κυρώσεις κατά του Πατριάρχη Κύριλλου