Είμαστε έτοιμοι να κατασχέσουμε ναούς του Πατριαρχείου Σερβίας

Share:

Το ίδιο σχέδιο με την περίπτωση της Ουκρανίας προωθεί και η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου. Θέλει να μεταβιβάσει την περιουσία του Πατριαρχείου Σερβίας στη μη αναγνωρισμένη σχισματική Εκκλησία του Μαυροβουνίου. Κατόπιν η σχισματική Εκκλησία θα δωρίσει ένα μέρος στο Φανάρι, ώστε να την αναγνωρίσει, όπως έγινε με τον Ναό του Αποστόλου Ανδρέα στο Κίεβο.

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου είναι έτοιμη να εκμεταλλευτεί την ιδιοκτησία της Μητρόπολης του Μαυροβουνίου του Πατριαρχείου Σερβίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντούσκο Μάρκοβιτς.

Επίσης ο Πρόεδρος Μάρκοβιτς ανέφερε ότι κάθε Εκκλησία πρέπει να υπακούει στους νόμους του κράτους στην επικράτεια του οποίου βρίσκεται.

«Η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και ο Μητροπολίτης Aμφιλόχιος δεν σέβονται τους νόμους του Μαυροβουνίου και δεν θέλουν να δεχτούν το γεγονός ότι το Μαυροβούνιο είναι ανεξάρτητο κράτος. Αλλά το κράτος θα τους το εξηγήσει αυτό με τη δύναμη του νόμου. Η κυβέρνηση θα συζητήσει άμεσα το νομοσχέδιο για τη θρησκευτική ελευθερία, και θα το προτείνει στο κοινοβούλιο και στη συνέχεια θα εξηγήσουμε στη μητρόπολη τα δικαιώματά τους με το νόμο», δήλωσε ο Πρωθυπουργός Μάρκοβιτς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Κυβέρνηση του Μαυροβουνίου προτίθεται να μεταβιβάσει την περιουσία του Πατριαρχείου Σερβίας στη μη αναγνωρισμένη σχισματική Εκκλησία του Μαυροβουνίου, η οποία επιδιώκει την αναγνώριση της αρχαίας αυτοκέφαλίας της, όπως η Εκκλησία της Ουκρανίας.

Τέλος ο Πρωθυπουργός τόνισε: “Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος και οι ιερείς της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν σέβονται το γεγονός ότι το Μαυροβούνιο είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρώπης».

romfea.gr

Previous Article

Τὸ Πατριαρχεῖον Μόσχας διὰ τὰ νέα διαβατήρια

Next Article

Θὰ πιέσουν τὸν Πατριάρχην Ἱεροσολύμων;