Είναι ντροπή και απαράδεκτη η δήλωση Μόσιαλου για τη Θεία κοινωνία

Share:

Είναι ντροπή και απαράδεκτη η δήλωση Μόσιαλου για τη Θεία κοινωνία (να παρέμβει η Εκκλησία επειγόντως)
Ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics και σύµβουλος της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό ζητά: Αποφυγή της Θείας Κοινωνίας με τη σημερινή μορφή μέχρι να έχουμε εμβόλιο

Κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό, δεν χάνεται από ορισμένες ομάδες, εντός και εκτός κυβέρνησης να ποινικοποιούν την Θεία Κοινωνία και κατά πάσα πιθανότητα να σερβίρουν με τον τρόπο τους νέα δεδομένα για τον τρόπο που θα τελείται το Ιερό Μυστήριο.

(Ο κύριος Μόσιαλος ήταν υπουργός της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ τώρα ενδέχεται να γίνει υπουργός στην κυβέρνηση ΝΔ για το θέμα αυτό μιλάει επίσης σε αυτή τη συνέντευξη)
Είναι πια ξεκάθαρο ότι αγνοούν όλα όσα έχει ζητήσει και παρακαλέσει την κυβέρνηση, η Εκκλησία της Ελλάδος αναφορικά με το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. Ζήτησε πολύ ευγενικά να μην τοποθετούνται για τη Θεία Κοινωνία και να διαπραγματεύονται το αν μεταδίδει ή όχι ιούς, διάφοροι οι οποίοι είναι άσχετοι, ακοινώνητοι και ασεβείς ( ουσιαστικά αυτό έχει ειπωθεί και γραφτεί με ευγενικό τρόπο από τη ΔΙΣ και έχει ακουστεί πιο ελεύθερα από διάφορους Ιεράρχες).
Η ΔΙΣ επίσης σε αυτές τις πολύωρες συσκέψεις που έκανε ως τώρα, ανακοίνωσε ότι δεν διαπραγματεύεται το θέμα αυτό. Και ίσως το λάθος της ήταν που δεν ζήτησε από το κράτος και τη δικαιοσύνη να προστατεύσει το ευαίσθητο θέμα αυτό της πίστης μας χρησιμοποιώντας τη δικαστική οδό. Θυμίζουμε ότι το Σύνταγμά μας ακόμη, μας καλύπτει και βοηθά την επικρατούσα θρησκεία, αλλά η Εκκλησία δυστυχώς δεν έθεσε κανένα όριο και πρέπει να το κάνει διότι αν δεν το κάνει τότε θα πρέπει ο πιστός λαός να υπερασπίσει από μόνος του τα Ιερά και τα Όσια.
Γι αυτό ακριβώς βγαίνει ο καθένας και προτείνει δικές του λύσεις και τρόπους για το πως θα κοινωνούμε. Αν είναι δυνατόν! Και δεν ξέρω αν αυτοί οι άνθρωποι που προτείνουν λύσεις για το Μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως, έχουν ποτέ τους κοινωνήσει και αν έχουν ποτέ βιώσει το θαύμα που επιτελείται στην ανθρώπινη υπόσταση και στην ψυχή και στην καρδιά του ανθρώπου όταν λαμβάνει το Αίμα και το Σώμα του Εσταυρωμένου.
Ο κύριος Μόσιαλος από το Λονδίνο, σύμβουλος της κυβέρνησης, έδωσε μια συνέντευξη στην εφημερίδα το Έθνος και μετά από ερώτηση της συναδέλφου για το αν η Θεία Κοινωνία θα πρέπει να αργήσει εκείνος απάντησε:
Η γνώμη μου είναι πως θα πρέπει να αποφευχθεί με τη σημερινή της μορφή, μέχρι να έχουμε ασφαλές εμβόλιο. Θα πρέπει να εξεταστεί εάν μπορεί να γίνει με διαφορετικό και ασφαλή τρόπο. Να τονίσω εδώ πως ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος έχει καλέσει τους πιστούς να γίνουν οι ίδιοι Κοινωνία και να γίνουν δωρητές αίματος και πλάσματος. Αυτή είναι μια έμπρακτη απόδειξη αγάπης για τον συνάνθρωπό μας.
Απαράδεκτη δήλωση και επικίνδυνη και πολλά υποσχόμενη για το τι θα αντιμετωπίσουμε όπως φαίνεται!
Όταν βλέπουμε λοιπόν έναν άνθρωπο σύμβουλο της κυβέρνησης για την αντιµετώπιση του κορονοϊού να απαντά για ένα τόσο ευαίσθητο θέμα το οποίο είναι η βάση της πίστης των Ορθοδόξων Χριστιανών και να το κάνει με τέτοια άνεση και ευκολία, τα πράγματα έχουν ξεφύγει πολύ και πρέπει τώρα και όχι στις 12 Μαΐου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ή η Ιεραρχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ευθύς αμέσως να συνεδριάσει και να πάρει θέση.
Ήδη μια φορά πιάστηκε απροετοίμαστη για την πανδημία διότι πράγματι δεν είχε κληθεί ξανά να αντιμετωπίσει τέτοια πρόκληση, άρα είναι λογικές και οι καθυστερήσεις και οι αναμονές. Σε αχαρτογράφητα νερά κινήθηκε εξάλλου και η κυβέρνηση όπως λέει και ξαναλέει ο κύριος Χαρδαλιάς και αυτό ισχύει και για την Εκκλησία.
Τώρα όμως επειδή φαίνεται ότι, όπως λένε, θα υπάρξει το Χειμώνα και δεύτερη φάση απαγορεύσεων αν και εφόσον τα πράγματα δυσκολέψουν, πρέπει η Εκκλησία να είναι έτοιμη ώστε να μην κάνουμε και Χριστούγεννα ακοινώνητοι και αλειτούργητοι.
Να συσταθεί από την Εκκλησία, επιστημονική ομάδα, από ειδικούς και να μην αφήνουν 10 άτομα άσχετα να αποφασίζουν για τον τρόπο που θα ακολουθηθεί για τη λατρευτική ζωή των Ορθοδόξων χριστιανών. Να ζητήσει από τη δικαιοσύνη να προστατεύσει την ελευθερία του ατόμου και την θρησκευτική ελευθερία . Δε μπορεί στο όνομα του φόβου για τη δημόσια υγεία να ξεπουλάμε την πίστη μας. Έτσι νιώθω ότι ξεπουλάμε τα Ιερά και τα Όσιά μας.
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αν δίνουμε σημασία στον καθένα και σε αυτά που λέει είναι σα να ανοίγουμε εμείς το θέμα. Όχι δεν είναι έτσι. Η αλήθεια είναι μια ότι πρέπει πια να αντιμετωπίσουμε σοβαρά όσα αφήνονται να εννοηθούν. Τίποτα δε λέγεται χωρίς σκοπό αυτές τις εποχές και αυτές οι εποχές θα μας στήσουν στον τοίχο γιατί σίγουρα θα απολογηθούμε.
Δε θα ζήσουμε στις κατακόμβες ούτε θα κρυβόμαστε να κοινωνήσουμε όπως έκαναν οι κρυπτοχριστιανοί.
Ένα πράγμα μόνο μου δίνει θάρρος ότι στο πέρασμα των αιώνων η θρησκεία που διώχθηκε όσο καμία άλλη ήταν η Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία και το ότι επιβίωσε από όλους αυτούς του Σταυρωτές και πολέμιους είναι πάντα μια απόδειξη για το πόσο αληθινή και ζωντανή είναι.
Να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
ΜΓ
orthodoxianewsagency

Previous Article

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟ κ. ΕΛΕΝΗ ΓΙΑΜΑΡΕΛΛΟΥ

Next Article

Οποιοσδήποτε πέθαινε από ή με covid, καταγραφόταν σαν να πέθαινε από covid

Διαβάστε ακόμα