Εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Share:

Τι συμβαίνει άραγε στο Υπουργείο Παιδείας; Ενώ η εγκύκλιος αναφέρει ρητά οτι ¨δεν θα διεξαχθεί διδασκαλία μαθημάτων¨ το Υπ. Παιδείας  εξέδωσε Δελτίο Τύπου που αναφέρει ότι : ” Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η εν λόγω ρύθμιση αφορά τόσο την πρωτοβάθμια όσο και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική.

Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω.” Πως  όμως εφόσον το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά διασφαλίζεται ότι δεν θα γίνεται μια ολιγόλεπτη αναφορά για την εορτή των τριών Ιεραρχών και οι μαθητές θα συνεχίζουν το καθημερινό τους πρόγραμμα; Η εορτή με αυτόν τον τρόπο πρακτικά θα καταργηθεί!!

Εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας για την ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών

Εν όψει σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, σας ενημερώνουμε ότι την 30η Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δεν θα διεξαχθεί διδασκαλία μαθημάτων, αλλά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης γιορτής, δηλαδή την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα Γράμματα.

Επιπλέον, τη συγκεκριμένη μέρα δύναται να πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός, κατά την κρίση του Συλλόγου Διδασκόντων/ουσών και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Υπουργείο Παιδείας

Previous Article

Τὰ ἐγκλήματα τοῦ Σταλινισμοῦ εἰς τὴν Οὐκρανίαν, δὲν ἦσαν «ἐγκλήματα τῶν Ρώσων»

Next Article

Αμερικανοί με πιέζουν να ζητήσω αυτοκεφαλία. Είμαι έτοιμος να δωροδοκήσω Βαρθολομαίο