Εισβολή σε κατοικία Μητροπολίτη της Ουκρανικής Εκκλησίας

Share:

Ο διχασμός του Ουκρανικού λαού πυροδοτήθηκε και από τις απαράδεκτες αποφάσεις του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Ετσι άραγε θα λύσει το πρόβλημα το Φανάρι;

Δεκάδες υποστηρικτές της αυτοκεφαλίας της ουκρανικής εκκλησίας βρέθηκαν το Σάββατο στην πόλη Κρίβοϊ Ρογκ και προσπάθησαν να εισβάλουν στην κατοικία του Μητροπολίτη Κρίβοϊ Ρογκ και Νικοπόλεως κ. Εφραίμ, ο οποίος είναι πιστός στην κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.

«Προσπάθησαν να σπάσουν τις πόρτες του κτιρίου και εκτόξευσαν προσβολές προς τον επίσκοπο του Κρίβοϊ Ρογκ επειδή δεν υποστηρίζει την ιδέα να δοθεί αυτοκεφαλία στην Ουκρανία», ανέφερε το πρακτορείο UOC.

Στα χέρια τους κρατούσαν αφίσες με συνθήματα υπέρ της αυτοκεφαλίας, τα οποία κρέμασαν στην πύλη και στον φράκτη.

Οι διαδηλωτές, μάλιστα, προσπάθησαν να εισέλθουν στην κατοικία του μητροπολίτη Εφραίμ και ένας από αυτούς προσπάθησε να σπάσει την πύλη».

Το UOC ανέφερε ότι εκπρόσωποι της αστυνομίας παρακολουθούσαν το τι συνέβαινε, αλλά δεν παρενέβησαν και δεν εμπόδισαν το πλήθος να από το να φωνάζει συνθήματα που «υποκινούν θρησκευτικό μίσος».

Να σημειωθεί ότι στα μέσα Οκτωβρίου η Ιερά Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έλαβε απόφαση να διακόψει κάθε επικοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν της αποφάσεως του Φαναριού να χορηγήσει αυτοκεφαλία στην Εκκλησία της Ουκρανίας και να επαναφέρει τον σχισματικό Πατριάρχη Φιλάρετο στην κανονικότητα της Εκκλησίας αλλά και τον σχισματικό Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Μαλέτιτς.

Πηγή:sputniknews.gr

Previous Article

Η Πολωνική Ορθόδοξη Εκκλησία απαγόρευσε τις επαφές με τους σχισματικούς του Κιέβου

Next Article

Επιβεβαίωσις του Ο.Τ;