Εισβολή των Αρχών και στα σπίτια, με την παρουσία εισαγγελέων, σχεδιάζει η Αρχή Καταπολέμησης της Διαφθοράς

Share:

Στο όνομα της δημόσιας υγείας που είναι το υπέρτατο αγαθό μπορεί η πολιτεία να καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία των πολιτών. Αν η υγεία ήταν το υπέρτατο αγαθό οι Έλληνες το 1821 θα παρέμειναν στα σπίτια τους ακολουθώντας την προτροπή ¨Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς”, γιατί έξω γίνεται πόλεμος!

Εισβολή των Αρχών και στα σπίτια, με την παρουσία εισαγγελέων, σχεδιάζει η Αρχή Καταπολέμησης της Διαφθοράς, αν καταγγελθούν ‘συναθροίσεις’ και ‘συγκεντρώσεις’ πολιτών, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της, Άγγελου Μπίνη!
Εισβολή αστυνομικών οργάνων και στα σπίτια, με την παρουσία εισαγγελέων, σχεδιάζει η Αρχή Καταπολέμησης της Διαφθοράς, στην περίπτωση που καταγγελθούν συναθροίσεις ή συγκεντρώσεις πολιτών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Αρχής Άγγελο Μπίνη. Ο κ. Μπίνης έκανε εκτενή αναφορά στον συγκεκριμένο σχεδιασμό της υπηρεσίας του, σε συνέντευξη, που παραχώρησε, την Παρασκευή το βράδυ στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και στην εκπομπή του δημοσιογράφου Βασίλη Κουφόπουλου.

Υπάρχει παραβίαση συνταγματικών δικαιωμάτων;

Η συγκεκριμένη δήλωση του κορυφαίου αξιωματούχου προκάλεσε το εύλογο δημοσιογραφικό ερώτημα του Βασίλη Κουφόπουλου, για το κατά πόσον μια τέτοια ενέργεια σέβεται ή παραβιάζει βασικά συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.

Ο κ. Μπίνης απάντησε στον εμβρόντητο δημοσιογράφο ότι αυτό θα γίνει στο πλαίσιο της προσπάθειας υπεράσπισης και προστασίας της δημόσιας υγείας, που αποτελεί το υπέρτατο αγαθό.

Οι «κόκκινες γραμμές» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Όπως είναι ευνόητο η σχετική τοποθέτηση, επειδή προήλθε από έναν έγκριτο επιστήμονα, όπως ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, έχει προκαλέσει πολλά σχόλια και περισσότερα ερωτήματα μεταξύ εκπροσώπων του νομικού κόσμου της χώρας, που προβληματίζονται σοβαρά για το αν και κατά πόσον τέτοιου είδους ενέργειες από τα όργανα επιβολής του νόμου κινούνται στα όρια της συνταγματικής νομιμότητας ή πατάνε «κόκκινες γραμμές», οι οποίες δεν πρέπει να παραβιάζονται ούτε και στις περιπτώσεις καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης, γιατί έχουν να κάνουν με τον σκληρό πυρήνα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα, όπως η Ελλάδα.

europost.gr

Previous Article

11 Νοεμβρίου

Next Article

Ἡ Κύπρος διχοτομεῖται ὁριστικῶς

Διαβάστε ακόμα