Εκκλήσεις προς τις Ουκρανικές αρχές από εκατομμύρια πιστούς

Share:

Εκκλήσεις προς τις αρχές είναι μια κραυγή ψυχής εκατομμυρίων Ουκρανών πιστών, καθώς τα δικαιώματά τους παραβιάζονται συνεχώς.

Ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Πληροφόρησης της UOC, Μητροπολίτης Κλήμεντ, στη συνέντευξη τύπου «Έκκληση των πιστών της UOC στις αρχές: νόμοι που εισάγουν διακρίσεις και καταπίεση» είπε ότι με τους νόμους που υιοθετήθηκαν από τις αρχές του Ποροσένκο, η πλήρης ζωή των ενοριών της UOC είναι αδύνατη.

«Σήμερα τροποποιήσεις στο καταστατικό των ενοριών μας είναι μπλοκαρισμένες, είναι αδύνατο σήμερα να διορίσουμε ή να αναδιορίσουμε τον επικεφαλής μιας νέας θρησκευτικής κοινότητας, να δημιουργήσουμε μια νέα θρησκευτική κοινότητα, είπε ο Μητροπολίτης. Σήμερα είναι αδύνατο να επισημοποιηθούν τυχόν νομικές σχέσεις σχετικά με ζητήματα ιδιοκτησίας θρησκευτικών κτιρίων, οικόπεδα για θρησκευτικά κτίρια που χρησιμοποιούνται από πιστούς της UOC».

Υπενθυμίζουμε, στη διάσκεψη ο Μητροπολίτης Κλήμεντ είπε ότι η αγνόηση εκ μέρους των αρχών των εκκλήσεων των πιστών είναι ασέβεια των δικαιωμάτων τους ως ψηφοφόρων.

spzh.news

Previous Article

Επιστολή προς την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους

Next Article

Το Συμβούλιο της Ευρώπης για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

Διαβάστε ακόμα