Εκκλήσεις προς τις Ουκρανικές αρχές από εκατομμύρια πιστούς

Share:

Εκκλήσεις προς τις αρχές είναι μια κραυγή ψυχής εκατομμυρίων Ουκρανών πιστών, καθώς τα δικαιώματά τους παραβιάζονται συνεχώς.

Ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Πληροφόρησης της UOC, Μητροπολίτης Κλήμεντ, στη συνέντευξη τύπου «Έκκληση των πιστών της UOC στις αρχές: νόμοι που εισάγουν διακρίσεις και καταπίεση» είπε ότι με τους νόμους που υιοθετήθηκαν από τις αρχές του Ποροσένκο, η πλήρης ζωή των ενοριών της UOC είναι αδύνατη.

«Σήμερα τροποποιήσεις στο καταστατικό των ενοριών μας είναι μπλοκαρισμένες, είναι αδύνατο σήμερα να διορίσουμε ή να αναδιορίσουμε τον επικεφαλής μιας νέας θρησκευτικής κοινότητας, να δημιουργήσουμε μια νέα θρησκευτική κοινότητα, είπε ο Μητροπολίτης. Σήμερα είναι αδύνατο να επισημοποιηθούν τυχόν νομικές σχέσεις σχετικά με ζητήματα ιδιοκτησίας θρησκευτικών κτιρίων, οικόπεδα για θρησκευτικά κτίρια που χρησιμοποιούνται από πιστούς της UOC».

Υπενθυμίζουμε, στη διάσκεψη ο Μητροπολίτης Κλήμεντ είπε ότι η αγνόηση εκ μέρους των αρχών των εκκλήσεων των πιστών είναι ασέβεια των δικαιωμάτων τους ως ψηφοφόρων.

spzh.news

Previous Article

Τὸ «Σκοπιανὸν» ἀνοίγει καὶ πάλιν

Next Article

Ὁ Σουηδίας ἀπεκαθήλωσε τάς ἱεράς Εἰκόνας!