Εκκλησία έχει κερδίσει και δεν πρέπει να κάνει πίσω!

Share:

Θορυβήθηκε η αριστερή κυβέρνηση από τις αντιδράσεις Ιεραρχίας, κληρικών και κόσμου και έβγαλε την κ. Χριστοδουλοπούλου, αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην υπουργό, να καθησυχάσει τους ιερείς ότι δεν θα χάσουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου. Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να κάνει πίσω η Ιεραρχία, η κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια και φοβάται να ανοίξει πόλεμο με την Εκκλησία. Ηθικά, νομικά και κοινωνικά η Εκκλησία έχει κερδίσει και δεν πρέπει να κάνει πίσω!.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών 90,1 η αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός είπε μεταξύ άλλων:

Μπορούμε να καθησυχάσουμε τους ιερείς λέγοντάς τους ότι δεν θα χάσουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου. Αν είναι αυτό το πρόβλημα και μόνο, εμείς μπορούμε με μια νομοθετική ρύθμιση να καθησυχάσουμε όσους φοβούνται και έχουν αγωνία για το μέλλον τους. Εάν το πρόβλημα είναι μόνο το μισθολογικό θέμα, από τη στιγμή που το κράτος έτσι κι αλλιώς θα καταβάλει τους μισθούς τους, μπορεί να γίνει μια νομοθετική ρύθμιση για να μην αισθάνονται ανασφάλεια.

Το πιο απλό να πούμε ότι θεωρούμε πως έχουν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου. Μπορείς να βρεις μία διατύπωση που να καθησυχάζει τους ανθρώπους που είναι ειλικρινείς, που είναι γνήσιοι και φοβούνται ότι χάνοντας την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου θα χάσουν την ισοβιότητα, θα μπουν σε περιπέτειες ενδεχομένως οικονομικές και λοιπά. Αυτά μία κυβέρνηση σαν τη δική μας τα λαμβάνει πάντα υπόψη και μπορεί να βρεθεί μία διατύπωση για να καθησυχαστεί ο κλήρος.”

Previous Article

Εισβολή σε κατοικία Μητροπολίτη της Ουκρανικής Εκκλησίας

Next Article

Θύμα τροχαίου ατυχήματος ο ηγούμενος της Ι.Μ. Βατοπαιδίου π. Εφραίμ

Διαβάστε ακόμα