Εκλεισαν οι πύλες της Μονής Παντελεήμονος γα τους σχισματικούς Ουκρανούς

Share:

Ελπίζουμε την στάση της Ι.Μ. Παντελεήμονος να ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα Μοναστήρια του Αγ. Όρους θέτοντας τους Ιερούς Κανόνες πάνω από τις πολιτικές σκοπιμότητες!

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος με ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου και της Ιεράς Κοινότητας, πραγματοποιεί τις ημέρες αυτές ο Μητροπολίτης Οδησσού Παύλος της νέας Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Σήμερα, Σάββατο 9 Φεβρουαρίου ο Μητροπολίτης Παύλος θέλησε να επισκεφθεί την Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος (Ρωσικό), ώστε να προσκυνήσει στην Εκκλησία και ασπαστεί τα ιερά λείψανα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ο Μητροπολίτης έφτασε στην Μονή του Αγίου Παντελεήμονος, ενημερώθηκε από την αδελφότητα ότι δεν έχει ευλογία να προσκυνήσει.

Στη συνέχεια ο Ηγούμενος της Μονής Γέροντας Ευλόγιος, έδωσε εντολή να κλείσουν οι πύλες της Μονής για τους εκπροσώπους της νέας Ουκρανικής Εκκλησίας.

Επίσης ο Καθηγούμενος Ευλόγιος, εξήγησε στον Σεβασμιώτατο και Μέλη της συνοδείας ότι το Μοναστήρι δεν τους αναγνωρίζει, αλλά ούτε σχεδιάζουν να τους αναγνωρίσουν και στο μέλλον.

romfea.gr

Previous Article

Κρίσιμες ώρες για τον Ηγούμενο π. Εφραίμ

Next Article

Επίσκοπος της σχισματικής Ουκρανικής Εκκλησίας στο Αγιο Ορος