Εκλογική αποχή… Ι. Μ. Ρόδου

Share:

Ο Σεβασμιώτατος Ρόδου συνεβούλευσε τους ιερείς του να απέχουν από προεκλογικάς συγκεντρώσεις. Βεβαίως είναι σωστό να μη ευρεθούν κληρικοί «χρωματισμένοι» και μάλιστα από κόμματα που ελεηλάτησαν την Εκκλησίαν. Ωστόσον, τι συμβουλάς θα δώσουν εις το ποίμνιον; Δεν είναι εκκλησιαστικόν ζήτημα ότι οι μισοί πολιτευόμενοι είναι μασόνοι και άλλοι μισοί άθεοι, δια τούτο δεν ωδηγήθημεν εις το σημερινόν σημείον; Σεβασμιώτατε, αφού εξαιρεθούν από το μισθολόγιον η όταν ονομασθή το «Μπόντρουμ» Βόρειος Ρόδος θα εξηγήσουν εις το ποίμνιον την αλήθειαν; Ως κατέστη γνωστόν από την ιστοσελίδα ekklisiaonline.gr της 9ης Μαρτίου 2019:

«Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019 Ιερατική Σύναξη στην Ι. Μητρόπολη Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τέθηκαν επί τάπητος αρκετά ζητήματα και εδόθησαν κατευθυντήριες γραμμές από τον Μητροπολίτη Ρόδου Κύριλλο.

Τα θέματα τα οποία ετέθησαν ήταν:

1) Η ανάγνωση των εγκυκλίων του Οικουμενικού Πατριάρχη σε όλους τους Ιερούς Ναούς. 2) Το θέμα των Αγίων Τραπεζών. 3) Προγράμματα στέγασης και εργασίας σε συν­εργασία με τη Δημοτική αρχή της Ρόδου

Εκεί που στάθηκε ιδιαιτέρως ο Μητροπολίτης Ρόδου ήταν στο ζήτημα της προεκλογικής περιόδου. Έδωσε σαφείς εντολές στους Ιερείς, όπως απέχουν από προεκλογικές συγκεντρώσεις, όπως επίσης και από τη στήριξη υποψηφίων στις προσεχείς εκλογές.

Αίσθηση προκάλεσε η παρότρυνσή του σε Ιερείς αναφορικά με το πως αντιμετωπίζουν από εδώ και στο εξής πιστούς, οι οποίοι έχουν τελέσει πολιτικό γάμο, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις.

Τέλος να σημειωθεί πως δεν έγινε καμιά αναφορά στον π. Χρήστο Σιάννα, ο οποίος οδηγείται κατηγορούμενος στο δικαστήριο, επειδή τάχθηε ανοικτά εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών για τη Μακεδονία».

Previous Article

Φοβού τους «Σκοπιανούς» και τίτλους αλλάζοντας

Next Article

Διεθνιστής Ορθόδοξος Αρχιεπίσκοπος

Διαβάστε ακόμα