Εκπρόσωπος της Ρωσικής Εκκλησίας επισκέφθηκε τη σεισμόπληκτη Ι. Μητρόπολη Χαλεπίου

Share:

Ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τον Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής αρχιμανδρίτης Φίλιππος Βασίλτσεφ μετέβη στις 10 Μαρτίου 2023 στην Ιερά Μητρόπολη Χαλεπίου του Πατριαρχείου Αντιοχείας, η οποία υπέστη τις μεγαλύτερες ζημιές κατά τον ισχυρό σεισμό, που σημειώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2023 στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

Ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος έγινε δεκτός από τον μητροπολίτη Χαλεπίου και Αλεξανδρέττας Εφραίμ στην επίσημη κατοικία του. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα των έργων αναστήλωσης και αποκατάστασης στον σεισμόπληκτο ιερό καθεδρικό ναό και τους χώρους του κατηχητικού σχολείου, που στεγάζονται στο κτήριο των γραφείων της μητροπόλεως.

 

 

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχε ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας Τσεχίας και Σλοβακίας παρά τον Πατριαρχικό Θρόνο Μόσχας αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Σεμιατόφσκι.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Αντιπροσωπείας της Ρωσικής Εκκλησίας, μετά τη συνάντηση οι προσκεκλημένοι συνοδευόμενοι από τον ιεράρχη, επιθεώρησαν τις ζημιές, που προκάλεσε ο σεισμός στο κτήριο των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως.

mospat.ru

Previous Article

Μητρ. Βαρσανούφιος: Ἡ διεθνής κοινή γνώμη πρέπει νά ὑψώσει τό ἀνάστημά της γιά νά ὑπερασπιστεῖ τήν Λαύρα

Next Article

Μολών Λαβέ από τον ηγούμενο και τους μοναχούς της Λαύρας Κιέβου-Πετσέρσκ!