Εκστρατεία κατά της μεγαλονήσου!

Share:

Γραφεία του Ψευδοκράτους της Κύπρου σε Ισραήλ, Ολλανδία και Αυστρία ανήγγειλαν οι Τούρκοι

Δεν έχουν τέλος οι ύποπτες ενέργειες της Τουρκίας και του Ψευδοκράτους στα Κατεχόμενα της Κύπρου, αφού ετοιμάζουν, όπως αναφέρει τουρκικό δημοσίευμα γραφεία με την σημαία του Ψευδοκράτους της Κύπρου θα ανοίξουν σε μια σειρά από χώρες, με στόχο την έκδοση βίζας και την αναγνώριση μιας παράνομης κρατικής οντότητας.

Γραφεία αντιπροσωπείας της “ΤΔΒΚ” θα ανοίξουν σε πέντε ακόμη χώρες

“Η Τουρκία ενέτεινε τις προσπάθειές της για την προώθηση της “Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου” με το άνοιγμα ακόμη 5 γραφείων αντιπροσωπείας της “ΤΔΒΚ”, η οποία έχει ήδη 26 αντιπροσώπους σε 18 χώρες του κόσμου.

Αναμένεται ότι και το Ισραήλ θα ενταχθεί στο άνοιγμα  γραφείου αντιπροσωπείας που θα ανοίξουν σε Αυστρία, Πολωνία, Λετονία, Ολλανδία και Μαλαισία το επόμενο διάστημα”, αναφέρει το άρθρο.

Ο Τουρκοκύπριος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιασίν Εκρεμ Σερίμ ενημέρωσε την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, για το θέμα αυτό.

Ο Σερίμ σημείωσε ότι οι επαφές συνεχίζονται για την αύξηση του αριθμού των γραφείων αντιπροσωπείας της “ΤΔΒΚ”.

Ο ίδιος δήλωσε ότι “η “ΤΔΒΚ”, η οποία έχει 26 αντιπροσωπείες σε 18 χώρες, θα ανοίξει άλλες 5 αντιπροσωπείες.
“Επί του παρόντος, υπάρχουν 26 εκπρόσωποι της “ΤΔΒΚ” σε 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας.
Η Αυστρία, η Πολωνία, η Λετονία, η Ολλανδία και η Μαλαισία είναι οι χώρες που ανέλαβαν πρωτοβουλίες για το άνοιγμα νέων γραφείων αντιπροσωπείας των Τουρκοκυπρίων”.

Ο Τουρκοκύπριος αξιωματούχος είπε ότι το Ισραήλ αναμένεται να ενταχθεί σε αυτές τις χώρες την επόμενη περίοδο.

Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας ώστε η “ΤΔΒΚ” να ανοίξει γραφεία αντιπροσωπείας σε περισσότερες χώρες.

Αναμένουμε το γραφείο αντιπροσωπείας του Τελ Αβίβ, το οποίο είναι κλειστό από το 2014 λόγω της μη έκδοσης βίζας από τις ισραηλινές αρχές στον διορισμένο εκπρόσωπο, να ανοίξει ξανά σύντομα”, τόνισε ο ίδιος.

Η ουσία είναι ότι η ελληνική διπλωματία σε συνεργασία με την κυπριακή και τον απανταχού ελληνισμό οφείλουν να ξεκινήσουν εκστρατεία, μη αποδοχής ανοίγματος γραφείων των Κατεχομένων, που δρουν ως “πρεσβείες” των Τουρκοκυπρίων, που διασπείρουν την γνωστή τουρκική προπαγάνδα.

Ενιαίο δόγμα Ελλάδος και Κύπρου  

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αποκαλούμενο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδος-Κύπρου πρέπει να ενεργοποιηθεί ξανά. Διότι σε περίπτωση κρίσης κανείς στην κυριολεξία δεν πρόκειται να μας βοηθήσει, εκτός εάν βοηθηθούμε μόνοι μας.

Έτσι οι κυβερνήσεις σε Αθήνα και Λευκωσία θα πρέπει να αναζητήσουν και να βρουν τον τρόπο για να το ενεργοποιήσουν και μάλιστα γρήγορα, διότι πολύ σύντομα η κατάσταση με τον εξοπλισμό μαμούθ της Τουρκίας θα είναι μη αναστρέψιμη.

Αν καταφέρουμε δε ως ελληνισμός να επιτύχουμε μέσω του αγωγού φυσικού αερίου East Med, την δημιουργία μιας κοινής αεροναυτικής δύναμης, με τα παράκτια κράτη όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ, τότε οι Τούρκοι θα έχουν απέναντι μας πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Ο συνεχής εξοπλισμός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων με αεροσκάφη, πλοία ή πυραύλους Κρουζ, έχει απομακρύνει ένα μέρος παλαιότερων επιφυλάξεων των κυβερνήσεων των χωρών αυτών, για την δημιουργία μιας κοινής αεροναυτικής δύναμης που θα ελέγχει τον αγωγό στην περιοχή, απαγορεύοντας στους Τούρκους να “σουλατσάρουν” ανενόχλητοι στην Α.Μεσόγειο.

Τούρκοι επιτελείς έχουν σχεδιάσει εδώ και χρόνια την στρατηγική εφαρμογή του αεροναυτικού αποκλεισμού, κάτι που είδαμε  τόσο σε ασκήσεις τύπου  «Θαλασσόλυκος», όσο και στις παλαιότερες ασκήσεις “ΕΦΕΣ”, οι οποίες συμπεριελάμβαναν σενάριο κατάληψης νήσων/βραχονησίδων μετά την εφαρμογή αεροναυτικού  αποκλεισμού της ευρύτερης ζώνης.

Το Ισραήλ, αν και είναι σύμμαχος της Κύπρου, δεν θα αντιδρούσε δυναμικά, αφού είναι εγκλωβισμένο ανάμεσα στην Χαμάς και το Ιράν, ενώ τους τελευταίους μήνες δεν ακούμε τίποτα για τις τριμερείς συμφωνίες Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και τον EastMed, και ενδεχομένως να έχουμε πιθανή αλλαγή των σχεδίων.

Η Ελλάδα, θα ήταν η μόνη που θα αντιδρούσε πραγματικά ως χώρα-προστάτιδα της Κύπρου, με ‘άμεσο διπλωματικό μαραθώνιο προσπαθειών σε ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ, ενώ η αποστολή ελληνικών πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων, θα ήταν μονόδρομος για την ακύρωση των τουρκικών σχεδίων, αφού δεν υπάρχει άλλη λύση σε αυτό το σενάριο.

pentapostagma.gr

Previous Article

«Αλλεργία» στα εθνικά μας δίκαια πρέπει να διακατέχει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Next Article

Tρελοκομείο! Μας πιέζουν να δώσουμε «συμβολικά 2-3 Leopard στην Ουκρανία»!!!