Ελάτε στην Ουκρανία να δείτε το αίμα που χύνεται

Share:

Ζαπορόζιε σε Πατριάρχη Βαρθολομαίο: ”Ελάτε στην Ουκρανία να δείτε το αίμα που χύνεται”

Την έντονη αντίδραση του Σεβ. Μητροπολίτη Ζαπορόζιε κ. Λουκά, προκάλεσε η είδηση του ξυλοδαρμού 63χρονου πιστού της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο Μητροπολίτης Λουκάς με σκληρή γλώσσα απευθύνει δριμύ κατηγορώ κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο οποίος σύμφωνα με τον Ουκρανό Ιεράρχη με την αυτοκεφαλία “δεν έφερε ειρήνη αλλά αίμα και δεινά στον λαό.”

“Το πρόσωπο αυτού του τραυματισμένου ηλικιωμένου πιστού είναι ένας από τους καρπούς που Παναγιωτάτου στο έδαφος της πατρίδας μου. Τα πνευματικά του παιδιά με την ευλογία του και υπό την ευαίσθητη καθοδηγήση του, σπέρνουν δάκρυα και αίμα στην Ουκρανία” – τονίζει στην δήλωσή του ο Μητροπολίτης Λουκάς.

Επίσης, ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε υπογραμμίζει ότι “τα χέρια αυτών των οπαδών δεν χτυπούν μόνο, αλλά προσπαθούν να σκοτώσουν εκείνους τους ανθρώπους που παραμένουν πιστοί στην Μητέρα Εκκλησία τους. Είμαι βέβαιος ότι αυτή την Κυριακή ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, θα ζητήσει συγγνώμη από όλους εκείνους που έπεσαν θύματα βίας, αλλα δεν είμαι σίγουρος αν θα λάβει συγχώρεση”.

Σε άλλο σημείο ο κ. Λουκάς, απευθύνει πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη, λεγόντας: “Ελάτε σε εμάς να δείτε με τα μάτια σας, το κακό που φέρατε στην Ουκρανία. Εμείς θα σας δείξουμε χτυπημένους ανθρώπους, βεβηλωμένους ναούς, φοβισμένες οικογένειες και παιδιά, κληρικούς που έπεσαν θύματα βίας, αλλά και ναούς που έχουν αφαιρεθεί από την Εκκλησία μας”.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Λουκάς, προσθέτει ότι “το αίμα που χύνεται στην Ουκρανία δεν αρκεί να το ξεπλύνει μια “τελετή” του Εσπερινού της συγχωρήσεως”.

romfea.gr

Previous Article

Θέλουμε καθεστώς Πατριαρχίας από το Φανάρι

Next Article

Σε κάθε γειτονιά να φτιάξουμε μια προσευχητική ομάδα