Ελληνικές καμπάνες θα ηχήσουν στα λημέρια του ISIS

Share:

Η Αποστολική ∆ιακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος θα δωρίσει τους κώδωνες στη νέα Συρορθόδοξη Εκκλησία στο Ερµπίλ, όπου βρήκε καταφύγιο µέρος της χριστιανικής κοινότητας µετά τις επιθέσεις του Ισλαµικού Κράτους

Στη νέα Συρορθόδοξη Εκκλησία στο Ερµπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν, τα αρχαία Αρβηλα, θα χτυπήσουν οι ελληνικές καµπάνες της Ορθοδοξίας. Τις καµπάνες προτίθεται να δωρίσει η Αποστολική ∆ιακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, έπειτα από σχετικό αίτηµα του ελληνικού ΥΠΕΞ, ενώ η πρωτοβουλία υλοποίησης του συγκεκριµένου εγχειρήµατος ανήκει στον υφυπουργό Εξωτερικών, αρµόδιου επί Θρησκευτικών Θεµάτων, κ. Μάρκο Μπόλαρη. Ιδιαίτερα σηµαντική είναι και η συµβολή του γενικού προξένου της Ελλάδος στο Ερµπίλ, κ. Ευθυµίου Κωστόπουλου, ο οποίος ήταν αυτός που µετέφερε το αίτηµα του Συρορθόδοξου Αρχιεπισκόπου Νικόδηµου, επισκόπου Μοσούλης, Κιρκούκ και Κουρδιστάν, στο ελληνικό ΥΠΕΞ, µε αποτέλεσµα το σχέδιο να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά.

Και είναι, πράγµατι, µια συγκινητική προσφορά, γιατί κάθε φορά που θα ηχούν οι ελληνικές καµπάνες θα θυµίζουν σε όλους ότι οι χριστιανοί εκεί, στο µακρινό Ερµπίλ -ή στα Κουρδικά Χιουλέρ-, δεν είναι πια µόνοι. Με αυτόν τον τρόπο η Αποστολική ∆ιακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, µε το πλούσιο ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό της έργο, θα βάλει το δικό της λιθαράκι για να κρατήσει «ζωντανές» τις εναποµείνασες χριστιανικές κοινότητες της περιοχής.

ethnos.gr

Previous Article

Η συναίνεσις των κληρικών στην αλλαγή του καθεστώτος της μισθοδοσίας των είναι προϋπόθεσις

Next Article

Φρικιαστική απόφασις: Υποχρεωτική διδασκαλία του σατανισμού εις τα σχολεία!

Διαβάστε ακόμα