Ελπίζω η δίωξη της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας να σταματήσει

Share:

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο κανάλι «Ρωσία-24» ανάφερε μεταξύ άλλων: “Ελπίζω με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας, η δίωξη της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας να σταματήσει. Γενικά, είμαι πολύ θετικά διακείμενος  απέναντι σε αυτό το άτομο και ελπίζω ότι η προεδρία του θα μπορέσει να ανοίξει μια νέα σελίδα στην ιστορία της Ουκρανίας. Ως εκπρόσωπος της Εκκλησίας, φυσικά, ανησυχώ κυρίως για την τραγική κατάσταση στην οποία η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας βρίσκεται.

Ελπίζω πολύ ότι με τον νέο πρόεδρο της Ουκρανίας θα σταματήσει η δίωξη της κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ότι η θρησκευτική ελευθερία που δηλώνεται στο Σύνταγμα αυτού του κράτους θα γίνει σεβαστή και ότι ο πρόεδρος θα ελέγξει αυτό το ζήτημα.

Θα έδινα συγχαρητήρια για τις εκλογές στον νέο Πρόεδρο και θα ήθελα να του ευχηθώ να αποφύγει τα λάθη που έκανε ο προκάτοχός του και, το σημαντικότερο, να μην εισβάλει στον ιερό χώρο της Εκκλησίας, ποτέ να μην μπει σε κάτι που οι πολιτικοί δεν πρέπει να κάνουν.

patriarchia.ru

Previous Article

Ο Αρχιεπίσκοπος για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στη Σρι Λάνκα

Next Article

Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΛΕΥΣΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ

Διαβάστε ακόμα