Ελπίζω το Άγιο Όρος θα λάβει τη σωστή απόφαση

Share:

Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ για Ουκρανικό: Ελπίζω το Άγιο Όρος θα λάβει τη σωστή απόφαση

Η Εκκλησία της Ρωσίας κάλεσε τις Ιερές Μονές του Αγίου Όρους να μην έχουν καμία επικοινωνία με την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, ευχαριστώντας παράλληλα τους Μοναχούς που αρνήθηκαν να δεχθούν την αντιπροσωπία της.

«Ειλικρινά ελπίζω ότι το Άγιο Όρος, θα λάβει τη σωστή απόφαση» έγραψε σε άρθρο του στο Jesus-portal.ru, ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου της Μόσχας, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ, κ. Ιλαρίων.

«Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία αγαπά το Άγιο Όρος και ήταν ευτυχής να το επισκέπτεται κάθε φορά που ήταν δυνατόν. Αλλά ο λόγος αυτής της αγάπης δεν είναι η αρχαιότητα, η αρχιτεκτονική ή τα πανέμορφα τοπία, αλλά κυρίως επειδή το Άγιο Όρος παραμένει το οχυρό της εκκλησιαστικής αλήθειας για εκατομμύρια Ορθόδοξους Χριστιανούς «, έγραψε.

Υπενθυμίζεται πως εκπρόσωποι της νέας ουκρανικής εκκλησίας με επικεφαλής τον επίσκοπο Pavel Yuristy ξεκίνησαν την επίσκεψή τους στο Άθωνα στο τέλος της περασμένης εβδομάδας.

Μερικά μοναστήρια τους δέχτηκαν και διεξήγαγαν συλλείτουργα, αλλά τουλάχιστον τρία μοναστήρια – η Ρωσική Μονή Αγίου Παντελεήμονα, η βουλγαρική μονή Ζωγράφου, και η Δοχειαρίου – έκλεισαν τις πόρτες τους στους επισκέπτες, ενώ επτά μοναχοί εγκατέλειψαν τη Μονή Βατοπαιδίου εις ένδειξη διαμαρτυρίας.

Επιπλέον, διαψεύδονται τα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία επτά μοναχοί από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου εγκατέλειψαν το μοναστήρι και πήγαν στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος (ρωσικό) στο Άγιο Όρος.

dogma.gr

Previous Article

Οἰκουμενισμός καί οἱ πικροί καρποί του…!

Next Article

Κλήρος και λαός στο Τσερνιβτσί αντιτάχθηκαν στην κατάσχεση των Ναών