Εμπρηστική επίθεση σε Εκκλησία στο Λβιβ

Share:

Εμπρηστική επίθεση δέχθηκε για δεύτερη φορά το βράδυ της Δευτέρας 20 Ιουνίου 2022, η ξύλινη Εκκλησία του Αγίου Βλαδιμήρου της Ουκρανικής Εκκλησίας στο Λβιβ.

Σύμφωνα με Ουκρανικά ΜΜΕ στο σημείο της φωτιάς, εντοπίστηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί και εύφλεκτα υλικά.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Βλαδιμήρου παραμένει μια από τις λίγες μη κατεχόμενες Εκκλησίες της Ουκρανικής Εκκλησίας στο Λβιβ, όπου κυριαρχούν κοινότητες Ουνιτών και της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Να αναφερθεί ότι ο εν λόγω Ιερός Ναός, έχει δέχθει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν επιθέσεις από ακραίους υποστηρικτές της ΑΕΟ.

Το 2018 ο Ιερός Ναός είχε πυρποληθεί και μάλιστα τότε ο Αρχιεπίσκοπος Λβιβ κ. Φιλάρετος, είχε λάβει επιστολές συμπαράστασης από Ιεράρχες της Ελλάδος και της Σερβίας.

Χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων με επιστολή του καταδίκασε τότε τον εμπρησμό του ναού, χαρακτηρίζοντάς τον ιεροσυλία.

Επίσης, στις 25 Απριλίου 2022 ένας ακραίος υποστηρικτής της ΑΕΟ εμφανίστηκε στον αύλειο χώρο του Ναού, όπου με την απειλή όπλου και φωνάζοντας “Θάνατος στους Μοσχοβίτες” απαιτούσε από πιστούς να προσχωρήσουν στην ΑΕΟ.

Τέλος, τον Μάϊο πάλι υποστηριστής της ΑΕΟ εισέβαλε στον Ιερό Ναό ζητώντας να διακοπεί η Θεία Λειτουργία, κατηγορώντας τους πιστούς ότι «προσεύχονται στον Σατανά».

romfea.gr

Previous Article

Πάπας, Πάπαν ἐπικαλεῖται

Next Article

Έκκληση Μπορισπόλ Αντωνίου για νηστεία και προσευχή