Ενοχλημένος ο Γαβρόγλου: Οι Ιεράρχες που αρνούνται τη συμφωνία θα λογοδοτήσουν στην ιστορία

Share:

Η σύσσωμη αντίδραση  της Ιεραρχίας ανέτρεψε τα σχέδια του κ.Τσίπρα και του Αρχιεπισκόπου. Η στάση των Ιεραρχών θα μείνει στην Ιστορία. Η Πολιτεία είναι αυτή που θα λογοδοτήσει στην Ιστορία, που σχεδίασε την μαζικότερη απόλυση 10000 και πλέον Δημοσίων Υπαλλήλων!!

Η Συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας – Το πάγωμα του διαλόγου – Η μισθοδοσία των Κληρικών- Οι αντιδράσεις του Συνδέσμου Κληρικών – Η άρνηση του Οικουμενικού Πατριαρχείου ως προς την προωθούμενη συμφωνία – Οι αλλαγές στα σχολικά προγράμματα και το μάθημα των Θρησκευτικών- Όλα ήταν στην ατζέντα του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στην εκπομπή της ΕΡΤ «Η επόμενη μέρα».

Την ώρα που ο διάλογος με την Εκκλησία έχει παγώσει ο Υπουργός Παιδειάς Κώστας Γαβρόγλου, τονίζοντας ότι από την πλευρά της Πολιτείας «δεν μπαίνουν τίτλοι τέλους», τόνισε με νόημα :«Η Εκκλησία αρνείται να πάρει θέση. Δυστυχώς κάποιοι από την Ιεραρχία, ευτυχώς όχι όλοι και αυτό είναι το θετικό, δεν θέλουν να επέλθει αυτή η συμφωνία. Αυτοί θα πρέπει να λογοδοτήσουν στην ιστορία.»

Ερωτηθείς για τις αλλαγές, οι οποίες προωθουνται προωθούνται στα σχολικά προγράμματα στάθηκε ιδιαίτερα στο μάθημα των θρησκευτικών τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Υπήρξε μια συμφωνία πριν τρία χρόνια μεταξύ του Αρχιεπισκόπου, του τότε υπουργού Νίκου Φίλη και του Πρωθυπουργού ότι το μάθημα των Θρησκευτικών θα είναι υποχρεωτικό. Να μην γίνονται λοιπόν άδικα των αδίκων «μαγκιές», μια ώρα διδακτικής ύλης θρησκευτικά δεν είναι το τέλος του κόσμου.

Το μεγάλο πρόβλημα με τα θρησκευτικά είναι ότι ελάχιστοι μαθητές το παίρνουν στα σοβαρά. Με τα καινούργια βιβλία που έχουμε και με τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει στο μάθημα τα τελευταία χρόνια τα θρησκευτικά είναι ένα σοβαρό μάθημα και τα παιδιά θα πρέπει να το παίρνουν στα σοβαρά ως μέρος της γενικής παιδείας».

newsone.gr

Previous Article

Η ελληνική επανάσταση υπό το πρίσμα του ιστορικού υλισμού

Next Article

Δυστυχώς ανάλγητη είναι πάντοτε η Τουρκία

Διαβάστε ακόμα