Εντυπωσιακές εικόνες από την στρατιωτική παρέλαση στην Κύπρο

Share:

 

Ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στο πλαίσιο των εορτασμών της 62ης επετείου από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η παρέλαση διεξήχθη επί της λεωφόρου Ιωσήφ Χ’’ Ιωσήφ, με τη συμμετοχή μηχανοκίνητων, πεζοπόρων τμημάτων και πτητικών μέσων της Εθνικής Φρουράς, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πριν από την έναρξή της, πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και ακολούθησε η έπαρση σημαίας, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

Τον χαιρετισμό της δέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πλαισιωμένος από τον Υπουργό Άμυνας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

Η Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

Την στρατιωτική παρέλαση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την παρουσία κοινού, παρακολούθησαν Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών καθώς και άλλοι επίσημοι.

Δείτε εικόνες:

philenews.com
Previous Article

Παγκόσμια επανεκκίνηση-Μέρος Β΄

Next Article

Η Ουκρανία κατέθεσε αίτημα κατεπείγουσας ένταξης στο ΝΑΤΟ